Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζική... κάθοδος πολιτικών αρχηγών

Στην κορύφωσή της περνά σήμερα η παρέλαση πολιτικών αρχηγών στην Κρήτη, με τις “αφίξεις”, στην τελευταία αυτή στροφή πριν την πολλαπλή εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου, να συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Μετά τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, “σκυτάλη” παίρνουν σήμερα δύο ακόμα πολιτικοί αρχηγοί: ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία, με σημείο αναφοράς την ανοιχτή συγκέντρωση, αύριο το απόγευμα, στο παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων, και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία θα βρίσκεται σήμερα στο Ηράκλειο, όπου, πέρα από επαφές και συναντήσεις, θα μιλήσει σε κεντρική, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Όπως είναι προφανές, λίγες ημέρες πριν τις εκλογικές μάχες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά από την Κρήτη. Ένα νησί που προφανώς έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα και βαρύνουσα σημασία πολιτικά για τους ίδιους. Χώρια βεβαίως τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχουν με το νησί μας οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί.

Η διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό κεντρικά από τη Ν.Δ., διήμερη περιοδεία στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο ίδιος θα επισκεφτεί τους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο αρχηγός της Ν.Δ. θα βρίσκεται στο Ηράκλειο στις 11 σήμερα το πρωί. Ο ίδιος θα περπατήσει στο κέντρο της πόλης, θέλοντας να συνομιλήσει και με τον απλό κόσμο ή τους καταστηματάρχες, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, στο εκλογικό του κέντρο. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ρέθυμνο και θα επισκεφτεί στη 1:30 μ.μ. την Αγία Γαλήνη, και ακολούθως το Σπήλι. Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στις 3:30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού προγράμματος HiPER.

Το απόγευμα, στις 5:45 μ.μ., θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιο στην Ιερά Μητρόπολη, ενώ αμέσως μετά θα κάνει βόλτα στο κέντρο του Ρεθύμνου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει τις σημερινές επισκέψεις του με μια στάση στην Ασή Γωνιά στον νομό Χανίων στις 7:30 μ.μ.

Αύριο Κυριακή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στις 7:30 μ.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση στο παλιό ενετικό λιμάνι Χανίων.

Ήδη, μάλιστα, είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά. Υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση και προετοιμασίες ώστε να βρεθούν στην κεντρική πολιτική εκδήλωση στελέχη και φίλοι του κόμματος από όλη την Κρήτη. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων της Ν.Δ. αναφέρει: «Τα Χανιά είναι έτοιμα να υποδεχτούν την Κυριακή 19 Μαΐου (σ.σ. αύριο), και ώρα 7:30 μ.μ., στο παλιό λιμάνι Χανίων, τον δικό τους άνθρωπο, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ομιλία Φώφης στο Ηράκλειο

Έντονος αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της σημερινής επίσκεψης της Φώφης Γεννηματά και της ομιλίας της στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”... Ομιλία στην οποία η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα ενόψει της εκλογικής μάχης της 26ης Μαΐου και αναφέρει στη σχετική προσκλητήρια ανακοίνωση: «Προσκαλούμε τους δημοκρατικούς κα προοδευτικούς πολίτες του νομού μας στην ανοιχτή πολιτική ομιλία της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, το Σάββατο 18 Μαΐου (σ.σ. σήμερα) και ώρα 7:30 μ.μ. στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο Ηράκλειο και η ανοιχτή ομιλία πραγματοποιούνται ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου για την εκλογή του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Κίνημα Αλλαγής, η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, και το σύνολο των στελεχών του δίνουν αυτή την εκλογική μάχη με στόχο τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τη νίκη των δυνάμεων που συνέβαλαν στη θεμελίωση και την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών και την καθιέρωση της πιο μακράς δημοκρατικής και ειρηνικής περιόδου στην ιστορία της Ευρώπης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News