Nέοι, ωραίοι και υποψήφιοι - Είναι κάτω των 40 και ζητούν την ψήφο σας

Εκλογές
Nέοι, ωραίοι και υποψήφιοι - Είναι κάτω των 40 και ζητούν την ψήφο σας
Οι πιο νέοι υποψήφιοι σε Δήμο και Περιφέρεια μας συστείνονται

Λίγο πριν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους αποφάσισαν, όχι μόνο ότι θέλουν να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, αλλά και ότι θέλουν να πάρουν τις τύχες των κατοίκων ενός ολόκληρου δήμου στα χέρια τους. Είναι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο και την Περιφέρεια οι οποίοι εκπροσωπούν τη νέα γενιά και πριν κλείσουν τα 40 τους χρόνια θέλουν να αλλάξουν τον τόπο τους και να αποδείξουν ότι οι νέοι έχουν άποψη και θέλουν να μεταμορφώσουν το νησί όπου ζουν. 

Mε μια «δυναμική ομάδα» ο 37χρονος Παναγιώτης Σημανδηράκης διεκδικεί το Δήμο Χανίων

Στα 37 θέλει να πάρει το «τιμόνι» του δήμου Χανίων στα χέρια του και ήδη έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις για το πώς θέλει να δει τη δική του πόλη στο μέλλον. Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης γεννήθηκε στην Κίσαμο, σπούδασε οικονομικά και μετά το μεταπτυχιακό δεν έκρυψε την αγάπη του για την αυτοδιοίκηση. Πήρε το βάπτισμα του πυρός ως περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης το 2010, το 2014 πήρε τη θέση του Αντιπεριφερειάρχης και δηλώνει πλέον πανέτοιμος για να ανεβάσει το πήχη πιο ψηλά. Όπως έχει λέει ο ίδιος συστείνοντάς μας τον συνδυασμό του “Για τα Χανιά” «μια δυναμική ομάδα με αγάπη για το Δήμο Χανίων και πίστη στις προοπτικές του ξεκινάει την πορεία της. Με καθαρά πρόσωπα που έχουν γνώση, ικανότητα και όραμα». Όσο για τα σχέδια του σημειώνει «καταθέτουμε την αλήθειά μας για έναν Δήμο που αξίζει να είμαστε υπερήφανοι».

Η αγάπη για το Αμάρι «οδηγός» για τον 36χρονο Κώστα Κουτελιδάκη

Το όραμα του 36χρονου Κώστα Κουτελιδάκη τον οδήγησε στα κοινά καθώς θέλει να αλλάξει τον τόπο του που δεν είναι άλλο από το Αμάρι Ρεθύμνου και να βοηθήσει όπως λέει τους νέους να μείνουν στον τόπο τους. Από τις σπουδές στην Μουσική Τεχνολογία «μεταπήδησε» στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς έχει σκοπό να ασχοληθεί "για τα καλά" με τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Περιγράφοντας αυτά που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκιδικήσει το Δήμο ως επικεφαλής της κίνησης «Νέα Κίνηση Αμαρίου» αναφέρει ότι «Δεν υπάρχουν υποδομές και υπόβαθρο για ένα νέο για να μείνει στο Αμάρι, δεν έχουν δοθεί κίνητρα . Υπάρχουν ‘’ανοιχτά’’ θέματα όπως αυτό της Σχολή Ασωμάτων, η διαχείριση νερού και τα θέματα της καθημερινότητας». Όσο για πως ονειρεύεται το μέλλον του δήμου σημειώνει ότι «απαιτείται η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, κίνητρα για να επιστρέψουν οι νέοι στον τόπο τους, τουριστική προβολή του δήμου -που έχει μια μοναδικότητα- ,εκμετάλλευση του ανάγλυφου της περιοχής ,του πρωτογενούς τομέα αλλά και της κτηνοτροφίας. Επιχειρήσεις και μονάδες του δήμου δεν έχουν αναδειχθεί».

Από τη Φιλολογία στην πολιτική ο 37χρονος Μενέλαος Μποκέας

Μπορεί να σπούδασε Φιλολογία, να έχει πάθος με την Γλωσσολογία και να έχει ασχοληθεί με το χώρο του Τουρισμού αλλά ο Μενέλαος Μποκέας ήδη από τα χρόνια του Πανεπιστημίου αισθανόταν ,όπως εξομολογείται, ενεργός πολίτης και συνειδητοποίησε ότι ο χώρος της πολιτικής αποτελεί πρόκληση.  Στα 37 του είναι πατέρας ενός παιδιού και έχει τα δικά του σχέδια για το δήμο Μαλεβιζίου αφού όπως αναφέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού “το Μαλεβίζι Μπορεί” «όταν βλέπεις  ότι ο τόπος σου έχει προοπτικές ανάπτυξης , πρέπει να διορθωθούν κακώς -κείμενα, κυριαρχεί μια λάθος νοοτροπία , ξέρεις ότι μπορείς με την ενεργό συμμετοχή να αλλάξεις θέματα της καθημερινότητας και να υπάρξουν νέες προοπτικές ανάπτυξης του τόπου. Όσο για τα επόμενα χρόνια όπως περιγράφει «θα ήθελα για τους μόνιμους κατοίκους να ζουν σε ένα δήμο διαφανή και ανοιχτό σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και ο επισκέπτες να ζουν σε έναν τόπο βιώσιμο και σύγχρονο».

Τα σχέδια του 36χρονου Γιώργου Σισαμάκη για το Δήμο Ηρακλείου

Ο Γιώργος Σισαμάκης είναι γέννημα θρέμμα της Νέας Αλικαρνασσού, σπούδασε οικονομολόγος και οδηγήθηκε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάντσεστερ. Είναι πατέρας δύο κοριτσιών που αποφάσισε ότι θέλει στα 36 του χρόνια να βάλει τη δική του «σφραγίδα» στο Ηράκλειο με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του συνδυασμού “Hράκλειο για Όλους’’ «αυτό που έχει σημασία είναι η αλλαγή προσανατολισμού και κατεύθυνσης στο Δήμο Ηρακλείου όπου έχει επέλθει τέλμα και στασιμότητα η οποία δεν συνδέεται απόλυτα με την ηλικία του επικεφαλής ή των συμβούλων, αλλά είναι αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών. Δεν σχετίζεται δηλαδή με τον αν ο επικεφαλής θα είναι νέος ή γυναίκα, αλλά απαραίτητο είναι να είναι αποτελεσματικός και ουσιαστικός». Και συμπληρώνει για το δικό του όραμα για το Ηράκλειο ότι έχει βάλει ως στόχο ««μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της . Ο επισκέπτης που έρχεται να έχει την αίσθηση της ιστορίας αλλά και ότι είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, να συνδεθεί το Ηράκλειο του παρελθόντος και του μέλλοντος».

Στα 35 του θέλει να γίνει Περιφερειάρχης Κρήτης

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στα 35 του χρόνια «έπεσε» στα βαθιά αφού ,δεν έδειξε απλά ενδιαφέρον για τα κοινά ,αλλά έβαλε αμέσως στόχο την Περιφέρεια Κρήτης. Η καταγωγή του είναι από τα Χανιά αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο, ακολούθησε σπουδές στα Οικονομικά και το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος. Όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού ‘’H Κρήτη Μπροστά” «είναι ένα προσωπικό στοίχημα να μπορέσω με τη δική μου παρουσία να αλλάξω την νοοτροπία των νέων . Υπάρχει η ανάγκη της ανανέωσης και της φρεσκάδας που έχει κοινωνία μας γιατί υπάρχει ένα αναπτυξιακό κενό. Η Κρήτη πρέπει να προχωρήσει με ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες και ιδέες». Σε ότι αφορά στον μέλλον του τόπου του αναφέρει ότι «ονειρεύομαι την Κρήτη ως μια Περιφέρεια - πρότυπο με σύγχρονες υποδομές, δίνοντας βάση στο αναπτυξιακό κομμάτι του νησιού . Η Κρήτη θα απαιτεί και θα διεκδικεί όσα της στέρησαν, οι κατά καιρούς κυβερνήσεις που έχουν περάσει».

Ο 39χρονος Μανώλης Τσιγωνάκης θέλει να αλλάξει τη Γαύδο

Ο Μανώλης Τσιγωνάκης ζει και εργάζεται στη Γαύδο και ασχολείται με το χώρο του τουρισμού. Όπως λέει γνωρίζει καλά τα προβλήματα του ακριτικού νησιού αφού όπως λέει έχει δώσει τις δικές του μάχες στο τοπικό συμβούλιο και θέλει να αλλάξει ο τόπος του προς το καλύτερο. Όσο για το τι ώθησε τον επικεφαλής του συνδυασμού “Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου’’ να λάβει την απόφαση να διεκδικήσει το δήμο όπως υποστηρίζει «από το 2010 κάνουν κουμάντο στο δήμο άτομα που δεν έχουν σχέση με το νησί , για να εξυπηρετηθούν εργολάβοι. Θέλουμε να δοθούν λύσεις σε βασικά προβλήματα».

Όπως τονίζει ο ίδιος αναφερόμενος στο πως θέλει να δει το νησί όπου ζει «στόχος μας είναι να κάνουμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται για τη Γαύδο όπου οι περισσότεροι ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τους και την κτηνοτροφία. Nα καλυτερεύσουμε το μέλλον χωρίς να γίνει η Γαύδος, Μύκονος. Θα πρέπει να λύσουμε θέματα όπως τα σκουπίδια, το νερό και οι περιοχές του Δήμου που δεν ηλεκτροδοτούνται».

Ο 35χρονος Αλέξανδρος Μουζουράκης έβαλε στόχο το Δ. Ιεράπετρας

Ο Αλέξανδρος Μoυζουράκης γιόρτασε το Μάιο τα γενέθλιά του και το γεγονός ότι συμπλήρωσε μόλις το 35ο έτος της ηλικίας του αποτελεί για τον ίδιο  εφαλτήριο για μια πιο άμεση επαφή με τους νέους και τελικό στόχο το δημαρχιακό θώκο της Ιεράπετρας. Γεννήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας και κατοικεί στην Ιεράπετρα , σπούδασε Ειδικός Εφαρμογών Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και είναι πατέρας δυο παιδιών.  Όπως υπογραμμίζει o επικεφαλής της παράταξης “Ιεράπετρα Μπορείς’’ σκέφτηκε να ασχοληθεί με τα κοινά καθώς δεν αντέχει την «οικογενειοκρατία και τα τζάκια που κυβερνούν…Όλο αυτό το σύστημα που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: ρουσφέτι, αλησβερίσι και μπαταχτσής». Όσο για το πώς ονειρεύεται την πόλη του, απαντά πως στοχεύει σε μια αμεσοδημοκατική Ιεράπετρα που ο πολίτης είναι νομοθέτης και ουσιαστικά όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον πολίτη. Το μοντέλο της Ελβετίας θέλω να το δούμε στην Ιεράπετρα. Οι Ιεραπετρίτες θα αποφασίζουν για την τιμή νερού, τα τέλη και τα έργα».

Όραμα των υποψηφίων όπως λένε είναι να δουν όλο και περισσότερα νέα άτομα να ασχολούνται με τα κοινά, να σηκωθούν από τον καναπέ του σπιτιού τους και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς θέλουν να είναι η πόλη όπου ζουν και να αποφασίσουν τη μορφή που θα έχει ο δικός τους τόπος…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News