Θρίλερ για γερά νεύρα η κατάθεση των ψηφοδελτίων

Κρήτη
Θρίλερ για γερά νεύρα η κατάθεση των ψηφοδελτίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εκπλήξεις και ευτράπελα κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια - Στο παρά ένα έφτασαν στα Πρωτοδικεία αρκετοί υποψήφιοι

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η κατάθεση των ψηφοδελτίων για αρκετούς συνδυασμούς σε ολόκληρη την Κρήτη.

Με το ρολόι να δείχνει μεσάνυχτα παρά ένα και επικεφαλής να μετρούν τους υποψηφίους στο κατώφλι των πρωτοδικείων, ενώ δεν έλειψαν και δυο υποψήφιοι δήμαρχοι από το Λασίθι που πρόλαβαν οριακά να μπουν στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης για να καταθέσουν τους φακέλους τους.

Τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV είναι απολύτως χαρακτηριστικά του πανικού που επικράτησε λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι πόρτες στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Ήταν 11:40 όταν έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο ο Νίκος Σχοιναράκης υποψήφιος δήμαρχος Γόρτυνας, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί ο Σταύρος Ξυλούρης, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιων της αρμόδιας Επιτροπής Πρωτοδικείου, ελάχιστα λεπτά πριν τα ρολόγια δείξουν μεσάνυχτα.

Στην πλειοψηφία τους οι επικεφαλής των συνδυασμών είχαν φροντίσει να φτάσουν εγκαίρως στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και οποιοδήποτε πιθανό απρόοπτο καθώς η διαδικασία ήταν πολυσύνθετη και μπορούσε να οδηγήσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις σε περίπτωση που έλειπε κάποιο στοιχείο, είτε προ έκυπτε οποιαδήποτε απόκλιση στη ποσόστωση ανδρών - γυναικών

Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός πως ο μέχρι χθες υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου Μανόλης Αναστασάκης, ο οποίος αποσύρθηκε από την κούρσα των εκλογών καθώς δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο. Ενώ όπως είχε διαφανεί ο Νίκος Δασκαλάκης δεν κατέθεσε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο αλλά επέλεξε να συμπορευτεί με το συνδυασμό του Αργύρη Πανταζή. Εκτός της κούρσας των εκλογών στο δήμο Χανίων έμεινε ο συνδυασμός του Θρασύβουλου Τσουχλαράκη ο οποίος δεν έφτασε ποτέ στο πρωτοδικείο για να καταθέσει το φάκελο του.

Δείγμα  πολιτικού πολιτισμού που η συνάντηση Αρναουτάκη - Σχοιναράκη στο κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, η υποψήφια δήμαρχος ηρακλείου και τα επιτελεία τους  συναντήθηκαν στη λεωφόρο Δικαιοσύνης ανταλλάσσοντας ευχές και θερμές χειραψίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News