Παραίτηση Παυλιδάκη - Όλο το παρασκήνιο και οι εξελίξεις που δρομολογούνται

Εκλογές
Παραίτηση Παυλιδάκη - Όλο το παρασκήνιο και οι εξελίξεις που δρομολογούνται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναν έτοιμο οδικό χάρτη έχουν ήδη στη Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του συντονιστή γραμματέα Γιάννη Παυλιδάκη

Έναν έτοιμο οδικό χάρτη έχουν ήδη στη Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του συντονιστή γραμματέα Γιάννη Παυλιδάκη αλλά και το αρχικό αλαλούμ με φόντο τους υποψηφίους από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που αποφάσισαν κεντρικά στον ΣΥΡΙΖΑ με τον νυν περιφερειάρχη Κρήτης.

Εντός ημερών θα δρομολογηθεί η διάδοχη κατάσταση για το πόστο του γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με φαβορί τη στιγμή αυτή τον Δημήτρη Κλαράκη.

Παράλληλα, άμεσα, μέχρι την Κυριακή δηλαδή, θα συνεδριάσει εκ νέου η Νομαρχιακή για να επικυρώσει την τετράδα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη. Τετράδα στην οποία φυσικά θα συμπεριλαμβάνεται και ο νυν επικεφαλής της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειακής παράταξης Μιχάλης Κλάδος, η υποψηφιότητα άλλωστε του οποίου, όπως υπέδειξαν με ενόχληση τόσο στελέχη της πλειοψηφίας της Ν.Ε. όσο από τα κεντρικά του κόμματος, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και να μην μπαίνει στη βάσανο ψηφοφοριών!

Την ίδια ώρα, στο “μικροσκόπιο” του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικά και τοπικά, με έντονο σύμφωνα με πληροφορίες προβληματισμό, έχουν μπει κινήσεις και λεγόμενα της υποψήφιας δημάρχου Λιάνας Σταρίδα, η οποία, σημειωτέον, μέσω μεταμεσονύχτιας ανάρτησής της στο Facebook άφησε αιχμές για “φίλια” πολεμική.

Ο προβληματισμός απέναντι στο πρόσωπο της κ. Σταρίδα υπήρχε ήδη μετά από σχετικές δηλώσεις της για τον Βασίλη Λαμπρινό και το αεροδρόμιο Καστελίου, που θεωρήθηκαν ότι δε συνάδουν με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, και εντάθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των θέσεών της για την ύδρευση, το φράγμα Αποσελέμη και την ανάγκη για νέες γεωτρήσεις.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά... Ο Γιάννης Παυλιδάκης δημοσιοποίησε χθες την απόφαση της παραίτησής του από τη θέση του συντονιστή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παραιτείται ο κ. Παυλιδάκης. Ο ίδιος είχε θέσει και προ μηνών την παραίτησή του στο κόμμα. Τότε δεν είχε γίνει δεκτή και ο ίδιος είχε ανακαλέσει. Τώρα, ωστόσο, μπαίνει σε άλλη διάσταση, αφού ο ίδιος θέλησε να τη... διατρανώσει στον κόσμο, να βγει στη δημοσιότητα. Μέσα από μια λιτή ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Παυλιδάκης αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για προσπάθεια απαξίωσης, σπίλωσης και λάσπης στο πρόσωπό του από κύκλους της Αθήνας, του Ηρακλείου αλλά και από ορισμένους βουλευτές. «Συμπληρώνω ήδη 44 συναπτά έτη εθελοντικής προσφοράς στον χώρο της Αριστεράς, 5 χρόνια ως συντονιστής της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και υποβάλλω την παραίτησή μου από συντονιστής της Ν.Ε. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η προσπάθεια απαξίωσης, σπίλωσης και λάσπης στο πρόσωπό μου από κύκλους της Αθήνας, του Ηρακλείου αλλά και από ορισμένους βουλευτές δε με αφορά. Η αξιοπρέπεια και η τιμή μου δε διαπραγματεύονται. Στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου τις πολιτικές της κυβέρνησης και του κόμματος, του οποίου παραμένω ενεργό μέλος. Σας ευχαριστώ για τη μακρόχρονη συνεργασία», αναφέρει στην ανακοίνωση της παραίτησής του από γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Παυλιδάκης.

Το εσωτερικό έγγραφο

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης της παραίτησης του Γιάννη Παυλιδάκη, βγήκε στη δημοσιότητα εσωτερικό έγγραφο της Γραμματείας Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο εκφράζεται έντονη δυσφορία και “ενστάσεις” για τα τεκταινόμενα και τους χειρισμούς κατά την προ ημερών συνεδρίαση της Ν.Ε. Ηρακλείου, σε σχέση με την επιλογή υποψηφίων για τον συνδυασμό Αρναουτάκη. Στο εσωτερικό έγγραφο καυτηριάζονται οι χειρισμοί γύρω από τον Μιχάλη Κλάδο και επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Επικεφαλής της παράταξής μας στην Περιφέρεια μέχρι σήμερα ήταν ο σύντροφος Κλάδος. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είναι εκ νέου στην ομάδα, εκτός αν υπάρχει κάποια εκφρασμένη άποψη για την προσφορά του». Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι κακώς μεταξύ των υποψηφίων που τέθηκαν στην κρίση της Νομαρχιακής ήταν άτομο που δεν είναι μέλος του κόμματος. Ακόμα, επισημαίνεται ότι η παρουσία 19 από τα 35 μέλη της Ν.Ε. συνιστά μεν ελάχιστη απαρτία, αλλά δεν αντιστοιχεί στη σοβαρότητα του θέματος.

Αιχμές κύκλων της Ν.Ε.

Από κύκλους της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνονταν χθες πως πριν καν την παραίτηση Παυλιδάκη είχε ήδη διευθετηθεί το αρχικό αλαλούμ σε σχέση με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Κρήτης. Υποψηφιότητες που έχουν “κλειδώσει” να είναι αυτές των Μιχάλη Κλάδου, Μανόλη Βαρδουλάκη, Μαρίας Μαρή και Γιώργου Τερζάκη. Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν επίσης με νόημα πως «είναι φανερό ποιος είναι ο αποστολέας του εσωτερικού εγγράφου της Γραμματείας Οργανωτικού πίσω από τη δημοσιοποίηση, αφού είναι και ο μόνος ωφελούμενος από το γεγονός ότι βγήκε στη δημοσιότητα ένα τέτοιο έγγραφο». Έγγραφο το οποίο εμφανίζει την Αθήνα και τα κεντρικά να επιβάλλονται στο τοπικό κομματικό όργανο και συνάμα να απο-νομιμοποιεί το τοπικό όργανο από τις όποιες ενδεχόμενες στο μέλλον συνεργασίες-συμμαχίες.

Με την παράταξη “Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη”

Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ένας ακόμα “παίχτης” ήρθε να προστεθεί και με τη βούλα στην προεκλογική σκακιέρα με φόντο τη Περιφέρεια Κρήτης.

Ο άλλοτε επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης ανακοίνωσε επισήμως χθες ότι κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης, ως επικεφαλής της παράταξης “Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη”.

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης της παράταξης, που αναφέρει: «Άμεσος στόχος της “Ξαστεριάς” είναι η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να αναδειχθεί σε μια μαχητική αντιμνημονιακή, αριστερή, ριζοσπαστική κινηματική αντιπολίτευση στις καταστρεπτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Κρήτη από την παράταξη Αρναουτάκη και από τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις της Περιφέρειας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News