default-image

Παραιτήθηκε ο Παυλιδάκης από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Κρήτη
Παραιτήθηκε ο Παυλιδάκης από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η αξιοπρέπεια και η τιμή μου δεν διαπραγματεύονται"

Παρελθόν από την θέση του συντονιστή του  ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου επιθυμεί να αποτελέσει ο Γιάννης Παυλιδάκης που μέσα από μία λιτή ανακοίνωση του αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για προσπάθεια απαξίωσης, σπίλωσης και λάσπης στο πρόσωπο του από κύκλους της Αθήνας, του Ηρακλείου αλλά και από ορισμένους βουλευτές.

Αναλυτικά ο κ. Παυλιδάκης αναφέρει:

«Συμπληρώνω ήδη 44 συναπτά έτη εθελοντικής προσφοράς στο χώρο της αριστεράς , 5 χρόνια ως Συντονιστής της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ  και υποβάλω την παραίτηση μου από Συντονιστής της Ν.Ε.

Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι.

Η προσπάθεια απαξίωσης, σπίλωσης και λάσπης στο πρόσωπο μου από κύκλους της Αθήνας, του Ηρακλείου αλλά και από ορισμένους βουλευτές δεν με αφορά.

 Η αξιοπρέπεια και η τιμή μου δεν διαπραγματεύονται.

Στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου τις πολιτικές της κυβέρνησης και του κόμματος, του οποίου παραμένω ενεργό μέλος.

Σας ευχαριστώ για την μακρόχρονη συνεργασία».

Η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι»

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή από το γραμματέα οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ από τα κεντρικά κατατέθηκε την Τετάρτη στην έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου δια του εκπροσώπου οργανωτικού Αλέξη Χριστόπουλου. Η επιστολή ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι»  για τον γραμματέα της Νομαρχιακής Γιάννη Παυλιδάκη μετά τα όσα έχουν προηγηθεί σε επίπεδο δήμου Ηρακλείου να είναι υποψήφια η Λιάνα Σταρίδα αλλά και την επιλογή της Νομαρχιακής για τα πρόσωπα που θα προωθούνταν στο Περιφερειακό για τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Αναλυτικά το κείμενο της Γραμματείας του Οργανωτικού Γραφείου:

Δεν θα αναλύσουμε φυσικά την ιδιαίτερη ουσία των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.  Απευθυνόμαστε σε στελέχη του κόμματος που γνωρίζουν τα πολιτικά διακυβεύματα και προσπαθούν να υπηρετήσουν τις πολιτικές του κόμματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στα πλαίσια αυτής ακριβώς της αντίληψης σημειώνουμε ότι η απόφαση της Ν.Ε. στις 29/3 παρουσιάζει τα εξής προβλήματα:

  • Τέθηκαν υπ’ όψιν του σώματος τα ονόματα έξι σ/φων προκειμένου να επιλεγούν τρεις που μαζί με τη σ. Μαυρή θα αποτελούσαν τους υποψηφίους μας στον συμμαχικό συνδυασμό της περιφέρειας.   Μεταξύ αυτών ήταν ο σ. Βαρδουλάκης ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να βρίσκεται στη λίστα.
  • Επικεφαλής της παράταξής μας στην περιφέρεια μέχρι σήμερα ήταν ο σ. Κλάδος.  Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είναι εκ νέου στην ομάδα, εκτός αν υπάρχει κάποια εκφρασμένη άποψη για την προσφορά του.
  • Μεταξύ των υποψηφίων υπήρχε άτομο που δεν είναι μέλος του κόμματος.  Η συμπόρευσή μας όμως με την παράταξη Αρναουτάκη επιβάλλει μια συμπαγή κομματική εκπροσώπευση.
  • Τέλος, σημειώνουμε ότι η παρουσία 19 από τα 35 μέλη της Ν.Ε. δεν αντιστοιχεί στην σοβαρότητα του θέματος, έστω και αν υπάρχει η ελάχιστη απαρτία.

Με βάση τα παραπάνω και γνωρίζοντας ότι αυτά τα προβλήματα δεν έχουν πολιτική βάση, αλλά οφείλονται στην προσπάθεια να παρθούν σύντομα οι ήδη καθυστερημένες αποφάσεις μας για την περιφέρεια, καταλήγουμε στην πρόταση ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ  της Ν.Ε. και νέας ψηφοφορίας σύμφωνα με όσα αναφέρουμε παραπάνω.    Η συνεδρίαση πρέπει να γίνει μέσα στην βδομάδα και μέχρι τότε να μην κοινοποιηθεί η προηγούμενη απόφαση της 29/3.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News