default-image

Pulse: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Pulse: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του κυβερνόντος κόμματος, «δείχνει» νέα δημοσκόπηση της Pulse, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης και πεντακομματική Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η μέτρηση δείχνει πεντακομματική Βουλή, ενώ οι πολίτες απαντούν ότι κριτήρια για την ψήφο τους θα είναι η οικονομία (ανάπτυξη και φόροι) και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ιδίως στη Β. Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη) το κριτήριο για το μακεδονικό είναι το πρώτο.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στις 10 ποσοστιαίες μονάδες καθώς το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη λαμβάνει 32,5% έναντι του 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το κριτήριο με βάση το οποίο θα επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, το 22% των ερωτηθέντων απαντούν «ανάπτυξη και επενδύσεις», το 20% «φόροι», το 17% «Συμφωνία των Πρεσπών», το 10% «αντιμετώπιση της διαφθοράς», το 6% «ασφάλεια» και το 5% «ελληνοτουρκικά».

Παράλληλα, το 76% του δείγματος απαντά πως στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει ή μάλλον θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με αυτό που θα ψηφίσει στις εθνικές εκλογές και μόλις το 13% απαντά ότι θα ψηφίσει διαφορετικό κόμμα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% (1%,1%1%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,5% (17%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων το προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει και αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 2,3%, η Ένωση Κεντρώων 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ από 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Στο 11% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 33%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News