default-image

Πλήθος προσφυγών κατά της εισφοράς στα φωτοβολταϊκά

Πλήθος προσφυγών κατά της εισφοράς στα φωτοβολταϊκά

Προχωράει η νομική διαδικασία της καταγγελίας που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, κατά της εισφοράς 25-30% επί του κύκλου εργασιών όπως οριζόντια επιβλήθηκε με τον ν. 4093/2012 στην επαγγελματική ηλεκτροπαραγωγή από φωτοβολταϊκά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΠΕΦ, ήδη κατατέθηκαν από τα μέλη του Συνδέσμου μαζικά δεκάδες προσφυγές και αιτήσεις αναστολής κατά της εισφοράς στα φωτοβολταϊκά στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο στο πλαίσιο του δικαστικού αγώνα που έχει δρομολογηθεί στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Σκοπός της νομικής αυτής διαδικασίας είναι όπως αναφέρει ο ΣΠΕΦ, "η προάσπιση της βιωσιμότητας των εν λειτουργία επαγγελματικών φωτοβολταϊκών μονάδων και της προστασίας των παραγωγών".

Ο νομικός αγώνας για την ακύρωση της εισφοράς στα φωτοβολταϊκά αναμένεται, σύμφωνα με τον ΣΠΕΦ, να ενταθεί προσεχώς τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ σημειώνεται ότι επιδιώκεται η οριστική εξυγίανση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του Λειτουργού.

πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News