Ειδήσεις

Σωτήρια η κρουαζιέρα

176 κρουαζιερόπλοια με πάνω από 330.000 επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν το Ηράκλειο σε 35 Κυριακές του 2013.

 
Τουριστικός δήμος επιδιώκει και στα χαρτιά να χαρακτηριστεί ο δήμος Ηρακλείου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη.
«Σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και με τον ΕΟΤ θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί η πόλη τουριστική. Ήδη από το φθινόπωρο έχουμε στείλει τον προγραμματισμό δράσης, ως Δήμος Ηρακλείου, της τουριστικής προβολής και προώθησης, ώστε να πάρει την έγκριση από το υπουργείο Τουρισμού», επισήμανε ο κ. Γιαλιτάκης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπρας σημείωσε:

«Νομίζω ότι πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή - και αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το νομοσχέδιο του υπουργείο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - κάποιοι δρόμοι να χαρακτηριστούν ως τουριστικοί. Και να ανοίγουν εκεί τα καταστήματα».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μπρας, ο ΟΛΗ θα ανοίξει διάλογο με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με στόχο τόσο την αύξηση της επισκεψιμότητας όσο και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο καθένας θα κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του και, όπως σημείωσε, να αναλάβει και τις ευθύνες του σε σχέση με το τι τελικά θα αποφασιστεί.

**Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Νέα Κρήτη  

Σχόλια