default-image

"Δεν τίθεται θέμα μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο", λέει το υπουργείο

Οικονομία
"Δεν τίθεται θέμα μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο", λέει το υπουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που σε πολλές περιοχές της χώρας το κρύο είναι τσουχτερό, ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κυβερνητικούς εταίρους. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν τη μείωσή του, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών απαντά ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, καθώς η πορεία των εσόδων είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητική.

Το θέμα προκαλεί προβληματισμό και στον πρωθυπουργό, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται με την έλευση της τρόικας να τεθεί - μεταξύ άλλων - και το επίμαχο θέμα και αφού η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την επόμενη δόση των 9,5 δισ. ευρώ.

Στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων δείχνουν ότι στο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου οι εισπράξεις ανήλθαν στα 752 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι τα έσοδα είχαν φτάσει τα 761 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2012 εισπράχθηκαν 399 εκατ. ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο του 2011 είχε εισπραχθεί ποσό 372 εκατ. ευρώ. Το Νοέμβριο του 2012 τα έσοδα ανήλθαν σε 353 εκατ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο μήνα του 2011 το κράτος είχε εισπράξει 389 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News