default-image

Μέχρι το 2014 ολοκληρώνεται η παράκαμψη Βιάννου

Κρήτη
Μέχρι το 2014 ολοκληρώνεται η παράκαμψη Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτόπια επίσκεψη πραγματοποίησε ο δήμαρχος Βιάννου  κ. Παύλος Μπαριτάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βιάννου και τους υπεύθυνους της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ (και συγκεκριμένα με τον προϊστάμενό της κ. Γεώργιο Αγαπάκη, τοπογράφο-μηχανικό, και τους επιβλέποντες το έργο από την εν λόγω υπηρεσία, καθώς και με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας), στο εκτελούμενο έργο του ΒΟΑΚ "Παράκαμψη Άνω Βιάννου".

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ύψος του εκτελούμενου έργου στη θέση Βραχνός, και δόθηκε η λύση για την πρόσβαση με παράλληλο δρόμο που οδηγεί προς τη δεξαμενή του ΤΟΕΒ.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη κατά μήκους του συνόλου του τμήματος από ισόπεδο κόμβο στο ύψος του Βιολογικού Άνω Βιάννου έως το νεκροταφείο Άνω Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη κατασκευής παράλληλου δρόμου βόρεια του εκτελούμενου έργου πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων, αλλά και αποκατάσταση όλων των υφιστάμενων κάθετων αγροτικών δρόμων έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η κυκλοφοριακή σύνδεση ταυτόχρονα με την παράδοση του έργου.

Ο διευθυντής της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ κ. Αγαπάκης εμφανίστηκε θετικός στις παρατηρήσεις που έγιναν από το δήμαρχο και δεσμεύτηκε στην άμεση σύνταξη συμπληρωματικών μελετών αλλά και τη δέσμευση πόρων έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες που χρειάζονται να γίνουν. Παράλληλα θα ζητηθούν και συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις όπου χρειάζεται προκειμένου να γίνουν τα συμπληρωματικά έργα.

Ο δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης δήλωσε ότι "το έργο προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς. Προβλέπεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το α' εξάμηνο του 2014, όπως διαφαίνεται από την εξέλιξη των εκτελούμενων εργασιών αυτήν την περίοδο. Η παράδοση του συγκεκριμένου έργου από το ΒΟΑΚ θα ανακουφίσει αποτελεσματικά τον οικισμό της Άνω Βιάννου, που σήμερα δέχεται τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις για τους διερχόμενους οδηγούς".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News