default-image

Κατέστρεψαν δύο σπίτια του Φ. Μπόμπολα στα Χανιά

Κρήτη
Κατέστρεψαν δύο σπίτια του Φ. Μπόμπολα στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία στα Χανιά μετά το "χτύπημα" σε σπίτια μεγαλοεκδότη και τοπικού παράγοντα. Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες έβαλαν στο μάτι αγροικίες του γνωστού επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα που δραστηριοποιείται και στα Χανιά, καθώς και του αντιδημάρχου Σφακίων.

Οι τρεις κατοικίες-αγροικίες, από τις οποίες οι δύο ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα, τυλίχτηκαν στις φλόγες στην περιοχή Ασφένδου Σφακίων. To περιστατικό συνέβη πιθανότητα μετά την Κυριακή πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο έγινε την Παρασκευή αντιληπτό δεδομένου ότι και τα τρία σπίτια βρίσκονται σε απόμερη περιοχή.

Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο τις εισόδους των σπιτιών, μπήκαν στο εσωτερικό και με τσεκούρια, πιθανότατα, κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε μέσα στις τρεις κατοικίες.

Στη συνέχεια περιέλουσαν με βενζίνη τα σπίτια και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των δύο σπιτιών, ενώ το τρίτο σπίτι υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Τα δύο σπίτια ανήκουν στον κ. Μπόμπολα, ενώ το τρίτο στον αντιδήμαρχο Σφακίων Μανούσο Χιωτάκη.

Οι δράστες φεύγοντας από το σημείο έγραψαν και πολιτικά συνθήματα στους τοίχους, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως συχνά ο γνωστός επιχειρηματίας ή μέλη της οικογένειάς του διέμεναν στις συγκεκριμένες παλαιές οικίες, τις οποίες μάλιστα ο κ. Μπόμπολας είχε αναπαλαιώσει μαζί με την εκκλησία του χωριού Ασφένδου.

Μάλιστα στο Αφένδου Σφακίων ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας το Σεπτέμβριο του 2011 βάφτισε την κόρη του Γεωργιάννα, από το γάμο του με την Ειρήνη Μανουσάκη.

Το περιστατικό καταδίκασε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες πράξεις είναι αντίθετες με την παράδοση και την κουλτούρα των Σφακίων. Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τις Αρχές να εντοπίσουν άμεσα τους δράστες.

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει αναστατώσει την περιοχή, ενώ και οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή. Εντύπωση προκαλεί το μένος των δραστών που στο πέρασμά τους δεν άφησαν τίποτα όρθιο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News