Ειδήσεις

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο

Την τρίτη επίσημη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά το τελευταίο εξάμηνο θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ το πρωί της Τρίτης στις 11:30 στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον Στέφεν Ζάιμπερτ, αναμένεται να συζητηθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την εκταμίευση της δόσης και η πορεία των μεταρρυθμίσεων, και κυρίως το φορολογικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της Καγκελαρίας, θα γίνει «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στο Βερολίνο προκειμένου να λάβει μέρος σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα "Die Welt", στο οποίο θα συμμετάσχει και η κ. Μέρκελ.

«Είναι φυσικό να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ σημείωσε ότι «η καγκελάριος και ο πρωθυπουργός έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία».

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν αποκάλυψε πάντως οτιδήποτε σχετικώς με την ατζέντα της συνάντησης.

Σχόλια