default-image

"Μέχρι την επόμενη Παρασκευή η ψήφιση του φορολογικού"

Οικονομία
"Μέχρι την επόμενη Παρασκευή η ψήφιση του φορολογικού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέχρι την επόμενη Παρασκευή πρέπει να έχουμε ψηφίσει το φορολογικό», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του Eurogroup στα τέλη του μήνα, προκειμένου να αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, συζήτησαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως στο Eurogroup θα ληφθεί η απόφαση για την επόμενη δόση τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει κλείσει και η εκκρεμότητα του φορολογικού, η οποία, όπως είπε, θα ψηφιστεί την επόμενη Παρασκευή.

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας δε θέλησε να τοποθετηθεί. «Δεν έχω ασχοληθεί και δε με αφορά», αρκέστηκε να πει.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News