default-image

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΣΟΕΕ

Ελλάδα
Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΣΟΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πεδίο πολιτικής κόντρας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ ανέκυψε με αφορμή την έφοδο της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με την Αστυνομία εκεί βρέθηκαν έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, δεκαεφτά κράνη και έξι κοντάρια (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την περισυλλογή των ευρημάτων).

Την κόντρα πυροδότησαν δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ρωτήθηκε σε συνέντευξή του για τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ: «Εγώ κάνω ανακύκλωση και έχω συνήθως γύρω στα 15-20 μπουκάλια γυάλινα στο σπίτι. Είμαι ένοχος γι' αυτό; Εγώ λοιπόν σας λέω, επειδή έχω βρεθεί σε πορεία, έχω υποστεί τις επιθέσεις με χημικά, έχει βρεθεί να έχω και κάποια απ' αυτές τις μασκούλες που βάζουν. Κάνω κακό; Είναι παράνομο αυτό;», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε άμεση. Τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη σχολίασε επίσης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γρηγόρης Ψαριανός.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας, μέσω του κ. Σκουρλέτη, υποστηρίζει πως τα χιλιάδες μπουκάλια στη "Βίλα Αμαλία" και στην ΑΣΟΕΕ δεν ήταν για μολότοφ, αλλά για ανακύκλωση. Επίσης, βάφτισε τα ρόπαλα "σκουπόξυλα". Προφανώς, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως αυτή που έχει, κατά δήλωσή του, και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι για τις απόκριες».

Ο, δε, κ. Ψαριανός επισήμανε: « Έτσι μπορούμε να έχουμε και καλάσνικοφ και πλήρες οπλοστάσιο στο σπίτι μας γιατί είμαστε σε προ-επαναστατική περίοδο. Αυτά τα πράγματα είναι αστεία και είναι ντροπή για ένα χώρο της αριστεράς να μιλάει με αυτόν τον τρόπο σε περίοδο δημοκρατίας. Λειψής δημοκρατίας, κουτσής, αλλά σε περίοδο δημοκρατίας. Είναι απαράδεκτο και έμμεση προτροπή σε πράξεις βίας, απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές, κατά του κοινοβουλευτικού καθεστώτος και της δημοκρατίας, και είναι μεγάλη ντροπή για ένα κόμμα της αριστεράς, που θέλει να αλλάξει τον κόσμο και τη ζωή των ανθρώπων, να σκέφτεται έτσι. Ακριβώς με αυτό τον τρόπο σκέφτεται η Χρυσή Αυγή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανταπάντησε λέγοντας ότι «το χάος και η βλακεία δεν αντιμετωπίζονται. Ο δε γκεμπελισμός έχει τα όριά του. Έχουν μεγάλο θράσος να μιλούν για πάταξη της ανομίας αυτοί που συγκαλύπτουν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και καλύπτουν τα "γαλάζια παιδιά" στο πρόσφατο σκάνδαλο του ΕΟΤ».

Πηγή: zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News