Ειδήσεις

Άκαρπες οι έρευνες για τον 78χρονο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εντοπισμού του 78χρονου Μανόλη Ζαχαράκη του Ζαχαρία, που από το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς εξαφανίστηκε από την οδό Κλεομένη, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Κνωσού, στο Ηράκλειο.

Παρά και τις χθεσινές έρευνες από Αστυνομία, πυροσβέστες, διασώστη σκύλο και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ο ηλικιωμένος, που πάσχει από άνοια κι αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας επειδή είναι νεφροπαθής κι έπρεπε να κάνει ήδη από χθες αιμοκάθαρση, δεν έχει βρεθεί.

Λιγοστές είναι πλέον οι ελπίδες να βρεθεί σώος και αβλαβής, όπως τονίζουν οι δικοί του, με την αγωνία όσο περνούν οι ώρες να γιγαντώνεται. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα ανέφερε η κόρη του 78χρονου, που δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πατέρας της έτσι απλά εξαφανίστηκε. «Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει πέντε βήματα μόνος του και όταν περπατά κουράζεται αμέσως λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, πώς είναι δυνατόν να φύγει και να εξαφανιστεί και τόσοι άνθρωποι που τον ψάχνουν να μην τον βρίσκουν τόσες ημέρες;», διερωτήθηκε, μιλώντας στη "Ν.Κ.", η κ. Νεκταρία Ζαχαράκη.

Η ίδια κάθε βράδυ παίρνει τηλέφωνα στα νοσοκομεία και τον ψάχνει και με το πρώτο φως της ημέρας ξαναειδοποιεί την Αστυνομία για να συνεχιστούν οι έρευνες.

Ο ηλικιωμένος σημειώνεται ότι έφυγε από το σπίτι τη στιγμή που βρέθηκε μόνος του, καθώς η γυναίκα του βρισκόταν στο νοσοκομείο, μιας και νοσηλευόταν με συμπτώματα πνευμονίας ο γιος της, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι πάει καλύτερα η υγεία του, συνεχίζει να νοσηλεύεται ακόμη και σήμερα.

Ο 78χρονος, όπως τόνισε η κόρη του, είναι νεφροπαθής κι έπρεπε ήδη χθες να είχε υποβληθεί στην απαραίτητη για τη ζωή του αιμοκάθαρση. Όσον αφορά στην άνοια από την οποία πάσχει ο 78χρονος, η οικογένειά του το είχε διαπιστώσει μόλις πέντε ημέρες πριν εξαφανιστεί ο ηλικιωμένος από το σπίτι του. Μάλιστα, δεν είχαν καλά-καλά προλάβει να το συζητήσουν και από ιατρικής πλευράς.

Ο 78χρονος σημειώνεται ότι τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι πουκάμισο, πράσινη ζακέτα και σκούρα γκρι φόρμα. Έχει μουστάκι και φοράει γυαλιά.

Τονίζεται ότι και χθες, από το πρωί μέχρι που σκοτείνιασε, στις έρευνες της Αστυνομίας, που "χτένισαν" την ευρύτερη περιοχή σε μεγαλύτερη από την προηγούμενη ημέρα ακτίνα από τον τόπο κατοικίας του ηλικιωμένου, συμμετείχε και πάλι η Πυροσβεστική με διασώστη σκύλο, αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας αναμενόταν να ξαναξεκινήσουν οι έρευνες.

Σχόλια