default-image

Υπάλληλος Πολεοδομίας με καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ

Ελλάδα
Υπάλληλος Πολεοδομίας με καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλόβαθμος υπάλληλος Πολεοδομίας σε τουριστική περιοχή της Πελοποννήσου πιάστηκε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ καθώς στον τραπεζικό λογαριασμό του βρέθηκε ποσό που ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο περίπου ευρώ ενώ την ίδια ώρα εκείνος δήλωνε πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία.

Ο επίορκος υπάλληλος εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ ύστερα από καταγγελίες δημοτών της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη Πολεοδομία, οι οποίες έφτασαν ως το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Mega.

Αμέσως δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει κατεπείγοντα έλεγχο στο "πόθεν έσχες" του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, με αποτέλεσμα να προκύψει στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει το χρηματικό ποσό που βρισκόταν στην κατοχή του, ανέφερε πως έκανε «οικονομικές διευκολύνσεις» σε φίλους του, οι οποίοι... όλως τυχαίως ήταν εργολάβοι ή είχαν «συναλλαγές» με την Πολεοδομία.

Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στο γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος παρενέβη άμεσα και άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο, ενώ έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει ποινική αγωγή για αδικαιολόγητο "πόθεν έσχες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News