default-image

Δεν θέλει πρωθυπουργία αλλά υπουργείο ο "Καβαλιέρε"

Κόσμος
Δεν θέλει πρωθυπουργία αλλά υπουργείο ο "Καβαλιέρε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απανωτές οδυνηρές ήττες που σημάδεψαν την επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη πολιτική ζωή της Ιταλίας, τόσο στο εσωτερικό της Ιταλίας όσο και στο εξωτερικό τον οδηγούν σε αλλαγή στάσης.

Έτσι ο Καβαλιέρε εμφανίστηκε διατεθειμένος να μην διεκδικήσει νέα πρωθυπουργική θητεία, αλλά να αναλάβει ένα από τα κύρια υπουργεία της επόμενης κυβέρνησης.  

«Μπορώ να αναλάβω υπουργός Οικονομικών ή Εξωτερικών, μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε ενδέχεται να βοηθήσει τη χώρα μου» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι ο οποίος μετά τα δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων ηγετών, την αποδοκιμασία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την τρικλοποδιά του στην κυβέρνηση Μόντι, τα ειρωνικά σχόλια του διεθνή και Ιταλικού τύπου και την άρνηση της Λέγκας του βορρά να στηρίξει νέα υποψηφιότητά του για την πρωθυπουργία αναγκάζεται σε υποχώρηση ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να ευνοήσει την σύναψη εκλογικής συμμαχίας  του κόμματος του με την Λέγκα.  

Ο Μπερλουσκόνι επιτέθηκε επίσης για πολλοστή φορά στον Μάριο Μόντι, λέγοντας ότι «βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, όπως όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News