default-image

Συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου στο υπ. Εξωτερικών

Ελλάδα
Συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου στο υπ. Εξωτερικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Τον κ. Αβραμόπουλο, ενημέρωσε ο κ.Τσίπρας για τα αποτελέσμα της περιοδείας του στην Λατινική Αμερική, που όπως ο ίδιος τόνισε "είχε στόχο τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος".

Στις δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «στόχος είναι η καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό και η επίτευξη συναινετικής εξωτερικής πολιτικής. Είπε ακόμη ότι ο «καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων» διευκολύνει στην ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι επιδίωξή του δεν ήταν η αντιγραφή μοντέλων, αλλά η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες.

Ανέφερε ακόμη ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα» του κόμματός του είναι η ανάπτυξη «πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News