Ειδήσεις

Τελεσίγραφο Βρούτση για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Παρατείνεται μέχρι αύριο Παρασκευή 4/1/2013 η προθεσμία για απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, καθώς από τους 350.000 συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί οι 45.000 περίπου, αν και η σχετική προθεσμία έληξε στις 31/12/2012.

Η ασυνέπεια των ασφαλισμένων δυσαρέστησε τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έστειλε τελεσίγραφο σε όσους δεν προσέλθουν για να απογραφούν. Σε δήλωσή του ο υπουργός τονίζει:

«Δικαιολογίες πλέον δε χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ! Το νοικοκύρεμα που έχουμε ξεκινήσει προϋποθέτει συνέπεια από όλους μας. Η τελευταία ημέρα προθεσμίας θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή 4/1/2013 και δε θα δοθεί άλλη παράταση. Σε όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν να απογραφούν είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης για το Φεβρουάριο».

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας απογραφής τονίζοντας ότι οι τελευταίες ημέρες απογραφής συνέπεσαν με τις ημέρες των εορτών, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ για υποχρεώσεις των πολιτών που έληγαν στις 31/12/2012.

Σχόλια