default-image

Serum: Οι "οροί της ομορφιάς"

Γυναίκα & παιδί
Serum: Οι "οροί της ομορφιάς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το serum ή "ορός" είναι ένα προϊόν με υψηλή συγκέντρωση σε δραστικές ουσίες και είναι σωστό να το χρησιμοποιούμε σε περιόδους που βλέπουμε ότι η επιδερμίδα μας το έχει ανάγκη.

Για παράδειγμα, το χειμώνα όταν νιώθουμε έντονη αφυδάτωση και η ενυδατική μας κρέμα δε φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, το serum είναι η λύση! Υδατικά, τονωτικά και αναζωογονητικά τα σέρουμ είναι τα καλλυντικά που χαρίζουν στην επιδερμίδα ένα πραγματικό "ντους" νεότητας.

Οι "οροί" πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα σε καθαρή επιδερμίδα ώστε να εισχωρήσουν τα συστατικά του στο δέρμα πριν από την κρέμα που χρησιμοποιούμε συνήθως. Ανάλογα με το πρόβλημα που εντοπίζουμε, σωστό είναι να επενδύσουμε και σε ένα αντίστοιχο serum, και να το χρησιμοποιούμε σε κούρες σε τακτά χρονικά διαστήματα.  

Τα πίλινγκ, οι μάσκες και οι κρέμες δε φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν το δέρμα μας χρειάζεται να ξαναβρεί τη λάμψη και την απαλότητά του... Η επιδερμίδα παραμένει θαμπή και χωρίς ζωντάνια. Η λύση λοιπόν είναι μια εντατική και σύντομη κούρα με σέρουμ, που ενυδατώνει βαθιά, αποκαθιστά τις βλάβες που προκάλεσαν οι εξωτερικοί παράγοντες και κυρίως αναζωογονεί την κυτταρική δραστηριότητα.

Η αποτελεσματικότητα των σέρουμ όμως εξαρτάται και από τη σωστή χρήση τους.

Οι κανόνες είναι οι εξής:

1. Διαβάστε καλά τον τρόπο χρήσης.

2. Κάντε ένα πίλινγκ πριν αρχίσετε την κούρα.

3. Κάντε προσεκτικό ντεμακιγιάζ προτού βάλετε το σέρουμ.

4. Χρησιμοποιήστε την ποσότητα που πρέπει - ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.

5. Απλώστε καλά το προϊόν μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

6. Αν το βάζετε κάθε πρωί, από πάνω να βάζετε την κρέμα σας, γιατί τα σέρουμ δεν έχουν προστατευτική ικανότητα.

7. Μην αφήνετε στη μέση μια θεραπεία.

Κατάλληλη ηλικία: Μεταξύ 30 και 40 ετών είναι απαραίτητες δύο κούρες το χρόνο.

Μετά τα 40 τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται με πιο αργό ρυθμό με αποτέλεσμα την αφυδάτωση. Μια κούρα με σέρουμ, λοιπόν, κάθε 3-4 μήνες βοηθάει πολύ.

Προσοχή: Τα είδη των σέρουμ είναι πολλά. Υπάρχουν τα αναζωογονητικά, τα αντιρυτιδικά, τα επανορθωτικά, τα συσφικτικά και τα τονωτικά. Επομένως, μπορείτε να διαλέξετε το καταλληλότερο για σας. Τα σέρουμ προσφέρουν ό,τι πιο πλούσιο διαθέτει η φύση και η κοσμετολογία στην πιο ενεργή και συμπυκνωμένη μορφή (οξέα φρούτων, αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα φυκιών κ.ά.). Θα τα βρείτε σε αμπούλες ή σε μπουκαλάκια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News