default-image

Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι βενζινοπώλες

Οικονομία
Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι βενζινοπώλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Καταναλώσεως στο πετρέλαιο θέρμανσης ζήτησαν σήμερα οι επαγγελματικές οργανώσεις λιανικής αγοράς καύσιμων, κάνοντας λόγο για οικονομικό έγκλημα.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, της Ένωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής, του Επαγγελματικού Σωματείου Εμπόρων Καυσίμων Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός από οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και των εσόδων του Δημοσίου είναι πλέον και έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Σε κοινή ανακοίνωση των ενώσεων αναφέρεται πως «η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει καταδικάσει χιλιάδες νοικοκυριά να κρυώνουν και έχει αναγκάσει χιλιάδες επίσης πολίτες να επιστρέψουν στα «παραδοσιακά» μέσα θέρμανσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και το περιβάλλον».

Σύμφωνα με τις ενώσεις τα δάση ξυλεύονται ανεξέλικτα, η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και τα έσοδα του Δημοσίου κατακρημνίζονται αφού οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί.

«Μπροστά στην τραγική κατάσταση που δημιουργείται είναι αναγκαία η ανακούφιση των καταναλωτών και του περιβάλλοντος με άμεση επιστροφή στο προηγούμενο κατώτατο ύψος του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (21 ευρώ/1.000 λ.) και ταυτόχρονο άνοιγμα διαλόγου για την οριστική λύση του προβλήματος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: inews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News