default-image

Στη Βουλή οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Εσπερινό Λύκειο Τυμπακίου

Κρήτη
Στη Βουλή οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Εσπερινό Λύκειο Τυμπακίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έλλειψη προσωπικού στο Εσπερινό Λύκειο Τυμπακίου, απαντά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και διαβεβαιώνει ότι το Υπουργείο ήδη μεριμνά για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Πιο συγκεκριμένα στην Απάντησή του, ο Υφυπουργός επισημαίνει για ότι τα κενά που έχουν προκύψει λόγω εκπαιδευτικών και αναρρωτικών αδειών, αδειών κύησης-λοχείας και αποσπάσεων, το  «Υπουργείο μεριμνά για την άμεση πρόσληψη- τοποθέτηση αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών». Αναφέρει επίσης ότι έχουν γίνει συνολικά στην Α΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου πενήντα έξι (56) προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων και πενήντα τέσσερις (54) στη Β΄ Ηρακλείου. Αναφέρει ακόμη, ότι μερικοί από τους προσλαμβανόμενους αναπληρωτές δεν εμφανίζονται για ανάληψη της υπηρεσίας τους στις περιοχές που προσλήφθηκαν ή αναλαμβάνουν και παραιτούνται, με συνέπεια την αδυναμία της κανονικής λειτουργίας των σχολείων μέχρι να προσληφθούν άλλοι υποψήφιοι για την αντικατάσταση τους.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στην παρέμβασή του τονίζει τη σπουδαιότητα του εν λόγω σχολείου και αναφέρει ότι το Εσπερινό σχολείο του Τυμπακίου ιδρύθηκε το 2008 και καλύπτει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς, και των Δήμων Λάμπης και Αμαρίου. Είναι το μοναδικό Εσπερινό Σχολείο στην περιοχή. Το δυναμικό του σχολείου του Τυμπακίου ανέρχεται στους 145 μαθητές, οι οποίοι έρχονται από διάφορα μέρη του ευρύτερου χώρου της Μεσσαράς Μοίρες-Πόμπια- Αγ. Δέκα- Πλώρα- Βορίζια- Σκούρβουλα- Καμάρες- Μαγαρικάρι-Γέργερη- Ζαρός.

Όπως δήλωσε ο Μεσσαρίτης Βουλευτής: «η έλλειψη καθηγητών παρακωλύει την εκπαίδευση των μαθητών, οι οποίοι είναι παράλληλα εργαζόμενοι άνθρωποι, με οικογένειες και  παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η Πατρίδα μας η Παιδεία πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί πρωταρχικής σημασίας αγαθό για όλους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News