Ειδήσεις

ΟΑΕΕ: Παράταση έως 4/1 για απογραφή των συνταξιούχων

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να παρατείνει την απογραφή καθώς,  σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι τελευταίες ημέρες απογραφής συνέπεσαν με τις ημέρες των εορτών, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ, για υποχρεώσεις των πολιτών που έληγαν την ίδια ημερομηνία».

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός των συνταξιούχων ή, για τις ειδικές περιπτώσεις που υπάγονται στις εξαιρέσεις από τη διαδικασία αυτή, στα κατά τόπους τμήματα του ΟΑΕΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Μέχρι σήμερα από τους 350.000 συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί περίπου οι 45.000! Δικαιολογίες πλέον δε χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ! Το νοικοκύρεμα που έχουμε ξεκινήσει προϋποθέτει συνέπεια από όλους μας.

Η τελευταία ημέρα προθεσμίας θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή 4-1-2013 και δε θα δοθεί άλλη παράταση. Σε όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν να απογραφούν είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης για το Φεβρουάριο».

Σχόλια