default-image

7ο Σκακιστικό Τουρνουά στο Ηράκλειο

Κρήτη
7ο Σκακιστικό Τουρνουά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο  Capsis Astoria, το 7ο Σκακιστικό Τουρνουά στο πλαίσιο του Grand Prix Chess Festival.

Τα άλλα δύο τουρνουά μέσα στο 2013 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 11 Μαΐου και από 3 έως 8 Σεπτεμβρίου.

Κύριο χαρακτηριστικό του 7ου Σκακιστικού Τουρνουά είναι η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών, που είναι και ο στόχος των διοργανωτών, ενώ οι συνολικές συμμετοχές ξεπερνούν τις 100.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δήλωσή του ευχαρίστησε το Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου για την προσπάθεια που κάνει και τόνισε: «Το ευχάριστο είναι ότι στο τουρνουά συμμετέχουν κυρίως παιδιά και αυτό συνιστά ένα σπουδαίο πνευματικό και αθλητικό έργο. Είναι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους και επισημαίνω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με τις δυνατότητες που έχει, θα συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες. Στην επόμενη εκδήλωση, διότι τώρα δεν προλαβαίνουμε, θα είναι παρούσα και η Παιδική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διότι θέλουμε να ενώσουμε τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, που μπορούν να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Νίκος Παπανδρέου υπογράμμισε: «Έχουμε χαράξει μια γραμμή και αυτή ακολουθούμε: να μάθουν σκάκι όλα τα παιδιά του Ηρακλείου. Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να συμμετέχουν με τα παιδιά τους στο τουρνουά. Το τουρνουά είναι επίσημο και ενταγμένο στο καλεντάρι της Σκακιστικής Ομοσπονδίας και όλες οι παρτίδες θα σταλούν στην Παγκόσμια Στατιστική Ομοσπονδία για να μετρήσουν στην αξιολόγηση των αθλητών».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκδηλώσεων του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Κώστα Κλώκα, το τουρνουά είναι χωρισμένο σε δύο ομίλους. Ο ένας όμιλος έχει τα παιδιά μέχρι 14 ετών και ο άλλος είναι ανοικτός και συμμετέχουν προωθημένοι σκακιστές. «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον ανοικτό όμιλο βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά, που μεταπήδησαν από το β' γκρουπ και συναγωνίζονται καταξιωμένους παίκτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News