default-image

Θεαματικά πλήγματα στον παράνομο τζόγο

Κρήτη
Θεαματικά πλήγματα στον παράνομο τζόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεαματικούς καρπούς απέφεραν οι συστηματικοί έλεγχοι που έγιναν από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης τις ημέρες των γιορτών με στόχο τον παράνομο τζόγο.

Αναλυτικά στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε τέσσερις περιπτώσεις, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, 2 αλλοδαποί και 16 Έλληνες για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.380,00 ευρώ.

Την ώρα πάντως που το αστυνομικό δελτίο εμπλουτίζεται με αθρόες συλλήψεις, οι τσέπες των τζογαδόρων εξακολουθούν να αδειάζουν καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι.

Χανιά: 9 συλλήψεις και 2.000€ στην τσόχα στον Αλικιανό

Στην πρώτη περίπτωση, τα ξημερώματα της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα «Καφετέρια» στον Αλικιανό, όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το παράνομο τυχερό παίγνιο με ζάρια.

Συνελήφθησαν, συνολικά 9 άτομα, ο 39χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε παραβιάσει τη σφράγιση που είχε τεθεί στο κατάστημα του, από την αρμόδια Δημοτική Αρχή και να έχει επιτρέψει σε 8 πελάτες του καταστήματος, ηλικίας από 35 έως 57 ετών, να παίζουν ζάρια.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

Το χρηματικό ποσό των 1.970 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού και ένα ζεύγος ζάρια.

Φρουτάκια και "ψιλά" στο Ηράκλειο

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της Κυριακής στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  πραγματοποιήθηκε έλεγχος, σε κατάστημα «καφετέρια», όπου διαπιστώθηκε η διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα παίγνια.

Συνελήφθησαν συνολικά τρία 3 άτομα. Ο 34χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος 3 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τύπου «φρουτάκια» επιτρέποντας σε δύο πελάτες του καταστήματος ηλικίας 44 και 38 ετών, τη συμμετοχή στο εν λόγω τυχερό παίγνιο.

Ρέθυμνο: Συλλήψεις, τσιλιαδόροι, κάμερες και φρουτάκια στο Μυλοπόταμο

Στη τρίτη περίπτωση, τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας , του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, του Τ.Α.Ε. και της ΟΠΚΕ Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα «καφενείο», ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται, όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το παράνομο τυχερό χαρτοπαίγνιο «poker».

Συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα. Ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος με τηλεχειριστήριο ενεργοποίησε ασύρματα ηχητική συσκευή εντός του καταστήματος προειδοποιώντας τους πελάτες για τον έλεγχο και μία 27χρονη ημεδαπή και 29χρονη αλλοδαπή υπήκοος Γεωργίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

Δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, για την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «poker». Ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αποτελούμενο από δύο κάμερες με τα καταγραφικά τους μηχανήματα. Επίσης ένα τηλεχειριστήριο ενεργοποίησης ηχητικών συσκευών και 322 ευρώ.

Στην τέταρτη περίπτωση το βράδυ της Κυριακής στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ΟΠΚΕ του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου, των Αστυνομικών Τμημάτων Ανωγείων - Γεροποτάμου και του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 51χρονης αλλοδαπής υπήκοος Χιλής, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων.

Συνελήφθησαν, συνολικά τρία άτομα. Δύο Έλληνες ηλικίας 29 και 68 ετών και μία αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 32 ετών αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση 9 ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με κεντρικό εξυπηρετητή «server» του καταστήματος για την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «φρούτακια»

Κατασχέθηκαν συνολικά:

Εννέα ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και 6.078 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News