default-image

Και νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το θάνατο του βρέφους

Και νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το θάνατο του βρέφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Η δραματική έκκληση του πατέρα του άτυχου βρέφους

Ενώ η κοινωνία της Κρήτης σοκαρισμένη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις γύρω από το θάνατο του 11μηνου αγοριού μετά από τριπλή χειρουργική επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ κι ενώ στο ίδιο το εσωτερικό του νοσοκομείου έχει σημάνει συναγερμός μετά τις καταγγελίες για ολέθρια ιατρικά λάθη, και νέα στοιχεία φέρνει στην επιφάνεια το www.neakriti.gr, μετά την αρχική αποκάλυψη του θέματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον άτυχο πατέρα του 11μηνου βρέφους Νίκο Κοσμαδάκη, ο οποίος βρίσκεται εμφανώς σε κατάσταση σοκ, προκύπτουν και νέα δεδομένα για το χρονικό που οδήγησε στο θάνατο μέσα στο ΠΑΓΝΗ το 11μηνο παιδί του.

Ο ίδιος ο άτυχος πατέρας περιγράφει ότι μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση, την περασμένη Τετάρτη, και αφού το παιδί αντί να βελτιώνεται χειροτέρευε, το πρωί του Σαββάτου και μετά τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, από τον ίδιο χειρουργό, τους ανακοινώθηκε ότι τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε το παιδί από την αρχική επέμβαση έχουν αποκατασταθεί.

Ξαφνικά, το μεσημέρι του Σαββάτου, η κοιλιά του άτυχου βρέφους άρχισε να πρήζεται υπερβολικά, αλλά παρά τις οχλήσεις τους προς τους γιατρούς κανείς δεν έδειχνε ενδιαφέρον, ενώ, κατά τον πατέρα, ο ίδιος ο χειρουργός, κ. Γιώργος Σακελλάρης, τους είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κι ότι για τις επόμενες πέντε εβδομάδες το παιδί θα εμφανίζει αυτό το πρήξιμο.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η κατάσταση του αγοριού επιδεινώθηκε περαιτέρω, με αποτέλεσμα το πρωί της Κυριακής εσπευσμένως στο νοσοκομείο, εκτός του επίμαχου χειρουργού, να εμφανιστεί ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής ο κ. Βλαχάκης και άλλοι δύο γιατροί, και μάλιστα, όπως περιγράφει ο άτυχος πατέρας, ο ίδιος ο διευθυντής κλινικής του είπε: «Μη φοβάστε, κύριε Κοσμαδάκη, ό,τι κι αν έχει συμβεί με το παιδί σας αναλαμβάνω εγώ και όλα θα πάνε καλά».

Τότε ο πατέρας, όπως δήλωσε στο www.neakriti.gr, ανταπάντησε: «Το μόνο που σας ζητώ είναι το παιδί μου να μην το ακουμπήσει ξανά ο χειρουργός κ. Σακελλάρης, ο οποίος πριν την πρώτη επέμβαση μου ζήτησε και εκατό ευρώ και του τα έδωσα».  

Παρ' όλα αυτά, όπως λέει ο πατέρας, κι αφού κατά το επίμαχο χειρουργείο της Κυριακής το παιδί του υπέστη και καρδιακή ανακοπή και τους κάλεσαν να ετοιμάζονται για αεροβάφτιση, όταν τελικά κατάφεραν να ανατάξουν μερικώς το βρέφος, με έκπληξή του διαπίστωσε ότι στο χειρουργείο ήταν και ο χειρουργός που δεν επιθυμούσε πλέον.

Αργά το βράδυ, στις 11:20 χθες Κυριακή, κι ενώ το παιδί νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, η οικογένεια ειδοποιήθηκε ότι κατέληξε. Ο άτυχος πατέρας μέσα στη θλίψη του, αλλά με οργή, μέσω του www.neakriti.gr στέλνει το εξής μήνυμα: «Το δικό μου παιδί πίσω δε γυρνά. Προειδοποιώ όμως τους πάντες να μην επιχειρήσουν να κουκουλώσουν την υπόθεση αυτή, γιατί εγώ είμαι αποφασισμένος για όλα. Το παιδί μου το έχασα, αλλά δεν μπορεί έτσι να χάνονται κι άλλα παιδιά».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του www.neakriti.gr, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος και της ευαισθησίας, αφού μιλάμε για το θάνατο ενός βρέφους, αποφάσισε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου αγοριού να γίνει αύριο το πρωί με στόχο το πρώτο και βασικό πόρισμά του να έχει εκδοθεί μέχρι αργά το μεσημέρι, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανόν η κηδεία να μη γίνει αύριο το μεσημέρι, αλλά να μετατεθεί για την Τετάρτη.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News