default-image

"Άρωμα" βεντέτας στο Τυμπάκι

Κρήτη
"Άρωμα" βεντέτας στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγριες καταστάσεις έζησε το προηγούμενο 24ωρο η Μεσαρά. Στην πλατεία του Τυμπακίου ένας άνδρας έβγαλε όπλο και τραυμάτισε τρία αδέρφια, πρωτοθείους του 18χρονου που είχε σοδομιστεί προ μηνών στο Ηράκλειο. Το περιστατικό αυτό έγινε χθες το απόγευμα. Όμως, προχθές το βράδυ είχε γίνει και κάτι άλλο. Ο 18χρονος είχε δεχτεί επίθεση με λοστό και η μάνα του ήταν αυτή που φέρεται να τον γλίτωσε από τα χειρότερα, όταν -όπως λέγεται - μπήκε ανάμεσα στο παιδί της και στο δράστη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Προ μηνών είχε ξεσπάσει σάλος, όταν 39χρονος καταγγέλθηκε ότι σοδόμισε 18χρονο, για λόγους που αφορούσαν στην ανήλικη κόρη του. Η οικογένεια της κοπέλας ισχυρίζεται πως υπήρξε βιασμός, ενώ η οικογένεια του αγοριού κάνει λόγο για μια σχέση που απλώς τέλειωσε. Τότε ο 39χρονος φέρεται να είχε κακοποιήσει βάναυσα το 18χρονο σε αποθήκη στο Ηράκλειο.

Από εκείνη την ημέρα όλοι φοβόντουσαν για τα χειρότερα, που τελικά, όπως φάνηκε, ήρθαν. Προχθές το βράδυ, όπως καταγγέλλεται από την οικογένεια του αγοριού, ο 18χρονος μαζί με τη μητέρα του γύριζαν στο σπίτι του. Τότε έτυχε στο δρόμο τους ο 39χρονος, ο οποίος (σύμφωνα πάντα με την καταγγελία) χτύπησε το παιδί με λοστό. Λέγεται, μάλιστα, πως χτυπήθηκε ελαφρά και η μητέρα, όταν μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο της. Κάπως έτσι, φαίνεται να πρόφτασε το παιδί να ξεφύγει και να βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και το Τμήμα Μοιρών ήταν αυτό που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο, τώρα καλείται η Αστυνομία να διερευνήσει και νέο, ακόμα πιο σοβαρό περιστατικό.

Τι συνέβη

Το νέο περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στο Τυμπάκι και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμών τριών αδερφών, πρωτοθείων του 18χρονου αγοριού από την πλευρά της μάνας του.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει πως στην πλατεία του Τυμπακίου καθόταν ο αδερφός του 39χρονου. Όταν πέρασαν από μπροστά του οι θείοι του 18χρονου χύθηκε αίμα. Η οικογένεια του 18χρονου ισχυρίζεται ότι οι τρεις άνδρες πυροβολήθηκαν απρόκλητα, ενώ η άλλη πλευρά λέει πως προηγήθηκε καβγάς τον οποίο πάντως δεν προκάλεσε. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι πως οι τρεις άνδρες πυροβολήθηκαν και έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο στο δρόμο αιμόφυρτοι. Τα τραύματά τους είναι κυρίως στα πόδια, ενώ του ενός φαίνεται πως του έχει περάσει ξυστά και μια σφαίρα από το κεφάλι. Συγγενής των θυμάτων ανέφερε στη "Ν. Κρήτη" πως η πληροφόρηση που είχε είναι πως δεν κινδυνεύει, ευτυχώς, η ζωή κανενός.

Στο νοσοκομείο

Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που εφημέρευε. Τους συνόδευαν ο γιος του ενός και η σύζυγος του άλλου, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το νέο κακό που τους βρήκε. Στο Τυμπάκι, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Ο κόσμος που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό έχει σοκαριστεί. Όλοι απορούν πώς δε θρηνήσαμε θύματα. Ταυτόχρονα, κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Μοιρών. Πολλοί από αυτούς καταφέρονταν κατά του δράστη. Δεν έλειψαν, μάλιστα, και οι αιχμές συγγενών των τραυματιών προς την κάλυψη που θεωρούν ότι παρέχεται από τις Αρχές προς μέλη της οικογένειας του δράστη όλο αυτό το διάστημα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News