default-image

Κορυφώνεται το κύμα του καύσωνα

Ελλάδα
Κορυφώνεται το κύμα του καύσωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για σήμερα Πέμπτη το κύμα καύσωνα θα φτάσει στο απόγειό του, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 42 βαθμούς κελσίου. Ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι γενικά αίθριος, αλλά το βράδυ θα σημειωθούν καταιγίδες στα βόρεια που θα δροσίσουν λίγο τον καιρό και θα ενισχύσουν πρόσκαιρα τους ανέμους στις θαλάσσιες περιοχές.

Στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος και ηλιόλουστος καιρός, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 27 έως 40 βαθμούς κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι θα είναι αρχικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενω τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς τοπικά έντονα. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και το μεσημέρι στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία και θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 40 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και το απόγευμα στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενω τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Δυτική Στερεά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 21 έως 41 βαθμούς Κελσίου, ενω στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος,ενώ από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 41 και πιθανόν τοπικά να φτάσει και τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 39 βαθμούς κελσίου

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 36 βαθμούς και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο 38 βαθμούς Κελσίου.

Iefimerida

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News