default-image

Δεν έχει χρήματα να βαπτίσει το παιδί της

Κρήτη
Δεν έχει χρήματα να βαπτίσει το παιδί της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και τη βάπτιση ενός τρίχρονου κοριτσιού χωρισμένης και άνεργης γυναίκας - αν και υπάρχει η ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν σήμερα μαγαζιά με βαπτιστικά στο Ηράκλειο και να προσφέρουν δωρεάν τα είδη που χρειάζονται - προσπαθούν να αναλάβουν τα μέλη της Ομάδας Αλληλεγγύης στη φτωχογειτονιά της Αγίας Αικατερίνης, που ταυτόχρονα, παρότι πρόκειται για άνεργους και οικονομικά ανήμπορους ανθρώπους, αγωνίζονται να εξασφαλίσουν αναγκαία είδη διατροφής σε περισσότερες από 500 οικογένειες που υποφέρουν!

Όπως τόνισε στη "ΚΡΗΤΗ ΤV" το μέλος της διοίκησης της νεοσύστατης ομάδας Μηνάς Χατζηδάκης, εδώ και δύο μήνες που έχουν ξεκινήσει να αγωνίζονται για τους συνανθρώπους τους οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταγράψει πάνω από 500 οικογένειες, που τους μοιράζουν ό,τι τρόφιμα τους φέρνουν οι πολίτες για να συμβάλουν στο έργο τους.

«Η μεγαλύτερη βοήθεια προέρχεται από αγρότες του Τυμπακίου και της Ιεράπετρας, που μας φέρνουν κηπευτικά. Την προηγούμενη εβδομάδα μοιράσαμε πέντε τόνους ντομάτας και συνεχίζουμε, ζητώντας από την κοινωνία να στηρίξει την προσπάθειά μας αυτή», λέει χαρακτηριστικά.

Μεγάλη δυστυχία...

«Τα απογεύματα στην εκκλησία του οικισμού της Αγίας Αικατερίνης έρχονται και μας παρακαλάνε για ένα μπουκάλι λάδι για το σπίτι τους. Ή για ένα ευρώ για να πάρουν ένα ψωμί για τα παιδιά τους. Εδώ, στην Αγία Αικατερίνη και κυρίως στις εργατικές κατοικίες, υπάρχει πολύ μεγάλη δυστυχία». Ο ίδιος μάλιστα είναι άνεργος και πατέρας επτά παιδιών.

Η βάπτιση

Αναφερόμενος στη βάφτιση του τρίχρονου κοριτσιού, ο κ. Χατζηδάκης κάνει έκκληση στα καταστήματα με βαπτιστικά και σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. «Χωρισμένη η μητέρα. Ο πρώην άντρας της δε δίνει σημασία και προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Ζητάμε να μας προσφέρει κάποιο μαγαζί τα ρούχα. Κάνουμε και έρανο για να βαφτιστεί αυτό το αγγελούδι που δε φταίει σε τίποτα».

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει την Ομάδα Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης, ας επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6981/028.164.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News