default-image

Κοινωφελής εργασία στο δήμο Ηρακλείου

Κρήτη
Κοινωφελής εργασία στο δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα στο Δήμο Ηρακλείου, ενόψει της έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας μεταξύ της Αντιδημάρχου Δέσποινας Συγελάκη με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών από τις δημοτικές κοινότητες και ενότητες και τα ΚΕΠ.

 Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση διαδικασίες προκήρυξης του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, η δημοσιοποίηση του προγράμματος και της προκήρυξης σε όσο το δυνατόν περισσότερους δυνητικά ωφελούμενους αλλά και η συνδρομή που μπορούν να παράσχουν σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

 Επίσης έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία μοριοδότησης και αξιολόγησης των αιτούντων που εποπτεύεται και εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και την υλοποίηση του προγράμματος από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ».

Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας υπάγεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα  "Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού" του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης με ΚΥΑ από τον Απρίλιο 2011.

 Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στο πρόγραμμα με σχέδιο υλοποίησης δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης δυναμικότητας 590 θέσεων.

 Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι αφενός η πραγματοποίηση αναγκαίων κοινωφελούς χαρακτήρα εργασιών και δράσεων για όλο το δήμο, όπως πχ καθαρισμός ρεμάτων, παιδικών χαρών και πάρκων, ελαιοχρωματισμός σχολικών κτιρίων, λαϊκή επιμόρφωση, κοινωνικές έρευνες, επιδημιολογικές έρευνες κλπ, και αφετέρου η  τόνωση της πρόσβασης στην απασχόληση και της ένταξης στην αγορά εργασίας, η πρόληψη της ανεργίας, ιδίως της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων, στην ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής του γηράσκοντος εργατικού δυναμικού και της παράτασης του επαγγελματικού βίου, καθώς και στην αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.

Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη αναφέρει ότι «Ο Δήμος Ηρακλείου διεκδίκησε με συστηματικό σχεδιασμό ένα πολύ σημαντικό αριθμό δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα απολύτως απαραίτητων για το δήμο και τους κατοίκους του, κυρίως όμως ένα μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, που θα προσφέρουν μία διέξοδο και μία καταπράυνση σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας ανέργους λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση. Εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την τόνωση της απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου μέσω προγραμμάτων της κοινωνικής οικονομίας, στα οποία συμμετέχουμε δυναμικά προσπαθώντας να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ή να τονωθεί η επιχειρηματικότητα ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας ανέργους ή ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Η προκήρυξη αναμένεται άμεσα ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την υποβολή αίτησης από τις δημοτικές ενότητες και κοινότητες και τα ΚΕΠ σε 16 διαφορετικά σημεία του Δήμου Ηρακλείου. Πληροφορίες θα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr αλλά της εταιρείας «Αλληλεγγύη Κρήτης» www.solidcrete.blogspot.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News