Ο αληθινός «Σάββας» συνάντησε τον δικαστή που έκανε την ιστορία του βιβλίο - Πως ένας αθώος μπήκε στην φυλακή (βίντεο)

Ο αληθινός «Σάββας» συνάντησε τον δικαστή που έκανε την ιστορία του βιβλίο - Πως ένας αθώος μπήκε στην φυλακή (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του πραγματικού «ήρωα» η παρουσίαση του βιβλίου

Με λόγο αφοπλιστικό και από καρδιάς ο πρόεδρος πρωτοδικών Λασιθίου, Γιάννης Ευαγγελάτος εξηγεί γιατί , μέσα από την δική του πένα η ιστορία ενός Κρητικού που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε άδικα έγινε βιβλίο φέρνοντας στο φως μία σκληρή πραγματικότητα. Στην πρώτη παρουσίαση του, στη Νεάπολη ο αληθινός πρωταγωνιστής ήταν εκεί μαζί με τους δικούς του ανθρώπους που δεν έπαψαν λεπτό να τον  πιστεύουν. Κι ήταν η πρώτη φορά έπειτα από ένα πολύχρονο  δικαστικό Γολγοθά που αισθάνθηκε δικαιωμένος.

Ήταν 24 ετών όταν ενεπλάκη σε πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο. Προφυλακίστηκε προσωρινά μέχρι τη δίκη, αθωώθηκε πρωτόδικα , καταδικάστηκε στο εφετείο και φυλακίστηκε ξανά. Δεν έπαψε ποτέ να επιμένει πως ήταν αθώος αλλά παρέμεινε πίσω από τα σίδερα των φυλακών σχεδόν 4 χρόνια. Κι αν γύριζε το χρόνο πίσω σε εκείνη την μοιραία μέρα, όπως λέει δεν θα άλλαζε το παραμικρό γιατί η συνείδηση του ήταν και είναι καθαρή.

Για τον κ. Ευαγγελάτο ήταν ένα  χρέος  δικαστικής τιμής , που εκπληρώθηκε απέναντι σε έναν άνθρωπο όχι εν αμφιβολία αθώο αλλά αθώο με όλα τα γράμματα κεφαλαία….όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου του που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα…  με τον ίδιο τον συγγραφέα και δικαστικό  λειτουργό να  διαβάζει κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Ο Σάββας του βιβλίου , σήμερα είναι ελεύθερος. Η οικογένεια του μάτωσε οικονομικά  και ψυχικά αλλά παρέμεινε βράχος στο πλευρό του. Η μεγαλύτερη απώλεια σε αυτή την μάχη ήταν, όπως λέει ,  ο θάνατος του πατέρα του πριν τον δει να σπάει οριστικά τα δεσμά του. Ο ίδιος όμως , δεν κρατάει κακία σε κανέναν.

Με εισιτήριο , αυτή τη νουβέλα της νομικής λογοτεχνίας ο νεαρός φορτσάρει πλέον  για το ταξίδι της ζωής… Κι ο συγγραφέας και πρόεδρος πρωτοδικων Λασιθίου στέλνει μηνύματα ηχηρά για τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης, επαναλαμβάνοντας εμφατικά ωστόσο πως ιστορίες σαν κι αυτή είναι η εξαίρεση.

Όλα τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν για την στήριξη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News