Ειδήσεις

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός – την Παρασκευή το Υπουργικό Συμβούλιο

Ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να γίνει άμεσα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ifemerida, την Παρασκευή συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με βασικό θέμα τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να έχει καταλήξει στις αλλαγές και τις μετακινήσεις που σχεδιάζει στο κυβερνητικό σχήμα και όπως όλα δείχνουν θέλει να ολοκληρωθεί ο ανασχηματισμός άμεσα.

Τα σενάρια

Αναμένεται η ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών με την αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη, ενδεχομένως σε θέση αναπληρωτή υπουργού και με αρμοδιότητα τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με παράλληλη αναβάθμιση σε υφυπουργό του σημερινού γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνου Πετραλιά.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»και άλλοι γενικοί γραμματείς αναμένεται να πάρουν θέση υπουργού ή να αποκτήσουν διευρυμένες αρμοδιότητες, όπως η γ.γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου, η γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου, η γ.γ. Εργασίας Άννα Στρατινάκη και ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

Μεγάλες αλλαγές σε επίπεδο υπουργών δεν αναμένονται. Ενδεχομένως να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό ο Νίκος Παπαθανάσης, με αρμοδιότητα την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής, ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα».

 «Θολό τοπίο παραμένει το υπουργείο Εργασίας, καθώς ο Γιάννης Βρούτσης έχει εκφράσει τη διαφωνία του για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, αλλά γνωρίζει καλά το περίπλοκο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Ως πιθανός αντικαταστάτης του έχει ακουστεί ο Στέλιος Πέτσας. Ερωτήματα υπάρχουν και για την παραμονή του Χάρη Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού - να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε προσφάτως τα υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας, ενισχύοντας παρά καθησυχάζοντας τις ανησυχίες των δύο υπουργών»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια