default-image

Διεθνής Εβδομάδα Erasmus+ στο ΤΕΙ

Κρήτη
Διεθνής Εβδομάδα Erasmus+ στο ΤΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπάθεια εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του ΤΕΙ Κρήτης

Το Γραφείο Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Κρήτης διοργανώνει από 21 έως 25 Μαΐου 2018 στο Ηράκλειο και τα Χανιά τη Διεθνή Εβδομάδα Erasmus+ (International Week), στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 100 μέλη εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού από πανεπιστήμια εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος για πρώτη φορά, 30 και πλέον καθηγητές θα προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως Καζακστάν, Γεωργία, Αλβανία, Κόσσοβο, Ρωσία, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Τανζανία, Αιθιοπία, Ουγκάντα, κ.ά.).

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας μεταξύ των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος και συναδέλφων από το εξωτερικό, καθώς και η ανάδειξη των επιτευγμάτων και των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στο ΤΕΙ Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές διαλέξεις από επισκέπτες καθηγητές στα τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης, τις οποίες θα παρακολουθήσουν οι φοιτητές και το προσωπικό του Ιδρύματος, καθώς και διαλέξεις καθηγητών του ΤΕΙ Κρήτης και εξωτερικών συνεργατών σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και σύγχρονων τάσεων στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενότητα της ενίσχυσης της διεθνοποίησης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ενώ οι επισκέπτες-καθηγητές θα παρουσιάσουν τα πανεπιστήμια και τις χώρες τους, με στόχο να ενισχυθεί η κινητικότητα μεταξύ του ΤΕΙ Κρήτης και των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Τέλος, θα λάβουν χώρα κοινωνικές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις των συμμετεχόντων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ενώ οι φιλοξενούμενοι καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, κ. Gian Andrea Garancini.

Η Διεθνής Εβδομάδα θα έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινότητα του Ιδρύματος και θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του ΤΕΙ Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει και θα προβάλει τις πόλεις του Ηρακλείου και των Χανίων σε επισκέπτες από χώρες που δεν αποτελούν παραδοσιακές τουριστικές αγορές για την Κρήτη.

Για το πρόγραμμα της Διεθνούς Εβδομάδας Erasmus+ και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα: http://iroen.teicrete.gr/international-week-2018

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News