Υποβρύχιος φωτισμός σε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα

Κρήτη
Υποβρύχιος φωτισμός σε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φως θα… γεμίσει ο μαγευτικός κόλπος της Αγίας Πελαγίας, αφού ξεκινούν εργασίες για την τοποθέτηση υποβρύχιου φωτισμού, προϋπολογισμού 79.500 ευρώ.

Ο κόλπος της Αγίας Πελαγίας πρόκειται να φωτιστεί στις δύο άκρες του και σε απόσταση έως 50 μέτρα από την ακτή, με 30 υποβρύχιους προβολείς LED σε βάθος 0,5 έως 1 μέτρο.

Οι προβολείς αυτοί θα φωτίζουν τις νύχτες τις βραχώδεις πλευρές του κόλπου, δίνοντας στους… ρομαντικούς την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους σε ένα πανέμορφο τοπίο. Ο φωτισμός θα αναδείξει τον μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Ξεκινάμε ένα ακόμα έργο στην Αγία Πελαγία, που θα αλλάξει άρδην τη νυχτερινή εικόνα του ήδη πανέμορφου κόλπου του οικισμού. Φωτίζοντας με ειδικό, υποβρύχιο φωτισμό τις δυο του πλευρές, αναδεικνύουμε το τοπίο, δίνουμε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική εικόνα σε κατοίκους και στους χιλιάδες επισκέπτες και προσθέτουμε άλλο ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην Αγία Πελαγία.

Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική βοήθειά του, την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Ανδρουλάκη, τον Πρόεδρο του οικισμού Γιώργο Πεδιώτη και όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Αχλάδας, τον μελετητή Νίκο Γουρνιεζάκη που εκπόνησε δωρεάν τη σχετική μελέτη, καθώς επίσης και όλους τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία, για το πολύ καλό αποτέλεσμα που κατάφεραν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News