Μπαμπάς Μελίνας: Τα έχασα με αυτά που άκουσα χθες, ζω 2 ζωές

Κρήτη
Μπαμπάς Μελίνας: Τα έχασα με αυτά που άκουσα χθες, ζω 2 ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τόσο καιρό και δεν έχω ουδεμία πληροφόρηση για την υπόθεση και αυτά που άκουσα χθες είναι απίστευτα».

Την πλήρη έκπληξη του για τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή όπου και ήρθε ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση της άτυχης Μελίνας που «έφυγε» από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2015, εξέφρασε ο μπαμπάς της Μάνος Παρασκάκης μιλώντας στο neakriti.gr.

Η συγκίνηση είναι έκδηλη για τον πατέρα, που ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια, ο θάνατος της κόρης του δεν πρόκειται ποτέ να σβηστεί από τη μνήμη του ούτε μια στιγμή και ουδείς δεν ξέρει τι συμβαίνει όταν κλείσουν οι πόρτες του σπιτιού του.  

«Τα έχασα χθες με αυτά που άκουσα τα οποία και είναι πολύ σοβαρά και δεν ειπώθηκαν σε καφενείο αλλά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δηλώνω την πλήρη έκπληξη μου για αυτό που άκουσα χθες. Τόσο καιρό και δεν έχω ουδεμία πληροφόρηση για την υπόθεση και αυτά που άκουσα χθες είναι απίστευτα.

Ουσιαστικά ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για συγκάλυψη και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο είναι πολύ σοβαρό».

Ο κ. Παρασκάκης αναφέρθηκε επίσης και στα πορίσματα τα οποία όπως τόνισε: «Κάποια πορίσματα δεν τα έχω πάρει εγώ και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν τα έχει πάρει ούτε ο εισαγγελέας και παρουσιάζονται στη Βουλή».

Ενώ με συγκίνηση ο κ. Παρασκάκης υποστηρίζει ότι ακόμη και με τα όσα ειπώθηκαν χθες: «Οι μνήμες δεν ξύπνησαν . Εγώ ζω δύο ζωές από τότε που έχασα τη Μελίνα. Η μία, η ευχάριστη, αυτή που δείχνω στον κόσμο προς τα έξω. Και η άλλη αυτή που ζω όταν κλείνουν οι πόρτες του σπιτιού μου».  

Το χρονικό του θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Η μικρή Μελίνα Παρασχάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου εγχειρίστηκε, προκειμένου να της αφαιρεθούν τα "κρεατάκια". Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Μετά την εγχείρηση, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης, όπου οι γιατροί το αποσωλήνωσαν. Λίγα λεπτά μετά, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές. Το παιδί διασωληνώθηκε ξανά και τελικά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Έτσι και έγινε. Δυστυχώς, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού ολοένα και χειροτέρευε. Έτσι, παρά τη βελτίωση που παρουσίασε προσωρινά, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ και παρά τις προσπάθειες και των εκεί γιατρών, η 4χρονη Μελίνα άφησε την τελευταία της πνοή..

Ο θάνατος της 4χρονης Μελίνας στην Κρήτη πριν από μερικά χρόνια αποτέλεσε το τελευταίο θέμα με το οποίο καταπιάστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του στη Βουλή.

Με αφορμή την υπόθεση Novartis για την οποία και πραγματοποιείται η σημερινή μαραθώνια συζήτηση, ο ίδιος χαρακτήρισε ως κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πως τον «μηχανισμό» που έχει στηθεί πλαισιώνουν η κ. Παπασπύρου, γενική γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και ο Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά για το θάνατο της μικρής Μελίνας ότι «το αφιερώνω στη μνήμη του μικρού αυτού κοριτσιού, της Μελίνας. Με εντολή της κ. Παπασπύρου, μένουν κλειδωμένα τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί εδώ και ένα χρόνο για το πώς πέθανε αυτό το κορίτσι και ευθύνεται η κ. Πολάκη».

Κατήγγειλε δηλαδή, με έντονο ύφος, πως ο φάκελος για την πολύκροτη υπόθεση της 4χρονης Μελίνας με τα πορίσματα για τα αίτια του θανάτου της , για τον οποίο όπως είπε ευθύνεται η αναισθησιολόγος Ν. Πολάκη παραμένει κλειδωμένος εδώ και ενάμιση μήνα στα συρτάρια του γραφείου της κ. Παπασπύρου και της ΕΥΠ.

«Να πάρει το φάκελο ο πατέρας που βγαίνει κάθε δύο μήνες και ρωτάει σε δηλώσεις, πώς πέθανε το παιδί του. Αντί να ρίξετε φως στην υπόθεση, επιτρέπετε στην κ. Παπασπύρου και στον κ. Πολάκη να συγκαλύπτουν το θάνατο. Και έρχεστε στη Βουλή και μιλάτε!» είπε μεταξύ άλλων.

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη

Απαντώντας στην καταγγελία του κ. Γεωργιάδη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τονίζοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να πατήσουν στο θάνατο ενός κοριτσιού για να πλήξουν αυτούς που νομίζουν ότι τους κυνηγούν. Αν βρεθεί ένας να πει ότι για αυτή την υπόθεση σήκωσα το τηλέφωνο για να πω να κάνουν αυτό ή εκείνο. Είναι ντροπή η εκμετάλλευση του θανάτου ενός παιδιού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News