Χαλάζι ακόμα και σε...παραθαλάσσιες περιοχές (photos)

Κρήτη
Χαλάζι ακόμα και σε...παραθαλάσσιες περιοχές (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aκόμα και σε… παραθαλάσσιες περιοχές έπεσε το βράδυ της Τρίτης έντονο χαλάζι το οποίο αιφνιδίασε τους Κρητικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ψαρή Φοράδα, έναν οικισμό δίπλα στη θάλασσα όπου το χαλάζι συγκεντρώθηκε σε τέτοια ποσότητα που έμοιαζε όπως λένε οι ντόπιοι με χιόνι.

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαμίου Μανώλης Χρηστάκης «έπεσε αρκετό χαλάζι και μάλιστα ήταν αρκετά μεγάλο σε μέγεθος καρυδιού. Το χαλάζι συγκεντρώθηκε γύρω από θερμοκήπια και στο δρόμο. Ήταν τοπικό φαινόμενο και πιο έντονο γύρω στις 21.00-22.00 το βράδυ. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει πολύ συχνά και κυρίως όχι τέτοια εποχή».

Όπως όλα δείχνουν τα νάιλον προστάτευσαν τα θερμοκήπια από τυχόν καταστροφές ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι υπήρξαν ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες.

Όπως αναφέρει ο κ.Χρηστάκης «πιστεύω ότι έχουν υποστεί ζημιές οι υπαίθριες καλλιέργειες. Οι μπανάνες και οι μελιτζάνες κινδυνεύουν περισσότερο».

Τις επόμενες ώρες οι παραγωγοί θα έχουν εικόνα για το τι άφησε πίσω του το έντονο χαλάζι και αν υπήρξαν δυσάρεστες συνέπειες.

(Τις φωτογραφίες ανήρτησε το Μανώλης Βιτσαράς στους meteokrites.gr).

Ρεπροτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News