Ζωοτροφή από τα υπολείμματα τροφίμων στην Κρήτη

Κρήτη
Ζωοτροφή από τα υπολείμματα τροφίμων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονο το ενδιαφέρον των ξενοδόχων της Ανατολικής Κρήτης για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα LIFE F4F - Τροφή από Τρόφιμα (Food for Feed) που υλοποιεί ο  Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με τη συνεργασία του Τ.Ε.Ι. Κρήτης , του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου , του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου . 

Η διάρκεια του έργου είναι 42 μήνες, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 2020, ενώ ο συνολικός Προϋπολογισμός είναι 2.580.619,00 € και η Επιδότηση από την ΕΕ 1.459.227,00 €.

Το παραπάνω αναφέρει στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος του Χάρης Μαμουλάκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά προγράμματα κυκλικής οικονομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι μέσα από συνεργασίες καταφέρνουμε αυτά τα αποτελέσματα, μας γεμίζει υπερηφάνεια το ότι η Κρήτη βρίσκεται και με αυτό το πρόγραμμα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και αισιοδοξούμε ότι σύντομα, θα έχουμε να επιδείξουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα» δηλώνει.

Η κεντρική μονάδα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο ενώ η συγκέντρωση των τροφικών υπολειμμάτων θα γίνεται με την εποπτεία των ερευνητικών ιδρυμάτων,  προκειμένου να εξασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την ΕΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News