default-image

Ξεκίνησε η «μάχη» στη Βουλή για τη Novartis (LIVE)

Ξεκίνησε η «μάχη» στη Βουλή για τη Novartis (LIVE)

Ξεκίνησε, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης η συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, μία συζήτηση η οποία αναμένεται να φέρει εντάσεις.

Δείτε ζωντανά:

Η αυλαία της συζήτησης άνοιξε επί της προτάσεως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη NOVARTIS.

Τη συνεδρίαση, για την πρόταση συγκρότησης επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη NOVARTIS, άνοιξε στις 9:20 η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ανακοίνωσε στην Ολομέλεια τη διαδικασία και το πλαίσιο της συζήτησης όπως αυτό έχει αποφασιστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ» Η ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΝΔ ζητεί να λάβει απόφαση η Ολομέλεια για τις κάλπες

Η Διάσκεψη των Προέδρων έλαβε την απόφαση να διεξαχθεί η ψηφοφορία χωριστά για κάθε πρόσωπο.

Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν δεσμεύει την Ολομέλεια είπε ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ), για να προσθέσει ότι στη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης δεν υπάρχει εξειδίκευση κατά πρόσωπο και άρα «η απόφαση της Διάσκεψης είναι απολύτως λανθασμένη».

«Αυτή η πρόταση, όπως εισάγεται, δεν αντέχει σε καμία λογική και αγγίζει τα όρια της προσωπικής συκοφάντησης» είπε ο Νίκος Δένδιας και αναρωτήθηκε αν από την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη προκύψουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Γι΄αυτό, όπως υποστήριξε, πρέπει να στηθεί μια και μόνη κάλπη. Σημείωσε, ακόμη, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να αμνηστεύσει τυχόν ευθύνες του Π. Κουρουμπλή και γι΄αυτό δεν πρότεινε 11 κάλπες, αλλά 10.

«Η σημερινή διαδικασία είναι μια θλιβερή διαδικασία και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Ολομέλεια για να προστατεύσει το κύρος του κοινοβουλίου είναι να λάβει απόφαση για μια κάλπη» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα, προειδοποιώντας ότι η ΝΔ θα επιδείξει εντονότατη αντίδραση αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην πρότασή της.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε, η Ολομέλεια, ως κυρίαρχο όργανο, να αποφασίσει για μια κάλπη που θα αφορά τη σύσταση ή όχι ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Το πλαίσιο στο οποίο πρέπει όλοι να τοποθετηθούν είναι το Σύνταγμα ο Κανονισμός και η κοινοβουλευτική πρακτική» ανέφερε η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News