Ειδήσεις

Σφακιά: Oρμητικοί χείμαρροι, δρόμοι- λίμνες & απεγκλωβισμός

Η περιοχή κατακλύστηκε από νερά, λάσπες και άλλα υλικά που έφεραν μαζί τους οι ορμητικοί χείμαρροι.

Μετά την καταρρακτώδη στα Σφακιά, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες στο επαρχιακό από Κομητάδες μέχρι τα όρια του Αγ. Βασιλείου.

Η καταρρακτώδης νεροποντή προκάλεσε από χθες το μεσημέρι, σοβαρά προβλήματα στα Σαφκιά, πλημμυρίζοντας τα πάντα και κλείνοντας δρόμους, διόδους και διαβάσεις. Και όχι μόνο αυτό, αφού κατακλύστηκαν από νερά, λάσπες και άλλα υλικά που έφεραν μαζί τους οι ορμητικοί χείμαρροι, που σχηματίστηκαν από τις βροχές, και πολλά σπίτια στον οικισμό της περιοχής. 

Επέμβαση για απεγκλωβισμό

Σήμανε συναγερμός στις Αρχές, που προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τις διαθέσιμες δυνάμεις Χρειάστηκε, μάλιστα, και επέμβαση πυροσβεστών για να απομακρύνουν κατοίκους από σπίτια στα οποία είχαν "εισβάλλει" τα νερά.

Συγκεκριμένα στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες για να μεταφερθεί ηλικιωμένη που δεν μπορούσε να μετακινηθεί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού και είχε πανικοβληθεί.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό που μίλησε στο neakriti.gr "χθες έκλεισε το επαρχιακό δίκτυο λόγω χωμάτινου όγκου για για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια έγινε μια πρόχειρη διάνοιξη και χρειάστηκε να απομακρυνθούν φερτά υλικά. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά ,χρειάζεται προσοχή και έχουν υποστεί φθορές αγροτικοί δρόμοι. Υπάρχει ακόμη δυσκολία στην προσβασιμότητα. Δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση ζημιών και μας έχουν ήδη αναφέρει ότι υπάρχουν απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο από φερτά υλικά (πέτρες, λάσπη)που έφτασαν στα ποιμνιοστάσια".

Σχόλια