Η Κρητική Κουζίνα μέσα από ένα μοναδικό Φεστιβάλ

Κρήτη
Η Κρητική Κουζίνα μέσα από ένα μοναδικό Φεστιβάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρητική κουζίνα, οι συνταγές και η εξέλιξή της στο πέρασμα των χρόνων είναι το κύριο θέμα του Φεστιβάλ που διοργανώνει για έκτη φορά η οικογένεια Καλαθάκη.

Πρόκειται για το 6ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που στοχεύει στην επιστημονική καταγραφή των κρητικών συνταγών, την πορεία τους στο πέρασμα των χρόνων -από γενιά σε γενιά- και την αναβίωση των ξεχασμένων μας διατροφικών προτύπων.

Κρητικά προϊόντα, κρητικές συνταγές και αρώματα μας ταξιδεύουν στις γειτονιές και τα χωριά της Κρήτης. Στο 6ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ θα γίνει καταγραφή και παρασκευή συνταγών από χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου, του Δήμου Γόρτυνας, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων και Δήμου Χερσονήσου.

Το φετινό Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας είναι αφιερωμένο στη μνήμη των παιδιών Λαζανάκη Μιχαήλ και Θαλασσινό Στυλιανό, που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για τον λόγο αυτό, θα ενταχθεί στο Φεστιβάλ διημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα. Στο όνομα των παιδιών αυτών, το ΙΙΕΚ Kappa Studies της οικογένειας Καλαθάκη προκηρύσσει 3 υποτροφίες στους παραπάτω Δήμους για διετή φοίτηση σε ένα από τα τμήματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής τέχνης ή διεύθυνσης ξενοδοχείου οι οποίοι θα τις διαχειριστούν κατά την κρίση τους.

Οι υποτροφίες θα ανακοινωθούν την Κυριακή 25/02/2018.

Το 6ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου στον «Κήπο των Αισθήσεων» στις Μαλάδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 6ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

•      Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από σπουδαστές σχολών μαγειρικής με κρητικές συνταγές. Ελεύθερο θέμα με υλικά του τόπου μας.

•      Διαγωνισμός Σκαλίσματος σε Λαχανικά και Φρούτα από σπουδαστές σχολών.

•      Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι.

•      Μαθητικός Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας για παιδιά ηλικίας δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε:

*Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα μαγειρέψουν υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα.

*Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να συμμετάσχει μαζί με το παιδί του, μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία του στην παρούσα αίτηση.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Ένα κυριακάτικο τραπέζι ετοιμάζουν οι νοικοκυρές και νοικοκύρηδες του Δήμου Μαλεβιζίου μαζί με την οικογένεια Καλαθάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News