Ειδήσεις

Σοκ στην Κύπρο: «Αναστήθηκε» βρέφος, ήταν νεκρό για 45 λεπτά

Νεκρό για 45 ολόκληρα λεπτά ήταν ένα βρέφος 3 μηνών στην Κύπρο, όταν οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Κύπρο, όταν το βρέφος μεταφέρθηκε σε ημιθανή κατάσταση, ύστερα από εισρόφηση εμετού, από τους Ρουμάνους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Το παιδί διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Κατά την εξέτασή του από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν και οι όποιες προσπάθειες ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι, ανακοινώθηκε επισήμως ο θάνατός του.

Ωστόσο, ύστερα από 45 λεπτά και καθώς το βρέφος ήταν συνδεδεμένο ακόμη με τον καρδιογράφο, ακούστηκε παλμός. Αμέσως υποβλήθηκε σε αξονική και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραχνωειδή εμφορά.

Η αλλοδαπή μητέρα του παιδιού κατέθεσε στην Αστυνομία ότι το βρέφος πριν από τρεις ημέρες, ενώ βρισκόταν στην κατοικία του, έπεσε από τον καναπέ και χτύπησε στο μέτωπο. Εκείνη όμως δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, ώσπου ξεκίνησαν οι εμετοί.

Πάντως το υπουργείο Υγείας ζήτησε έκθεση των γεγονότων για το περιστατικό με την επαναφορά του βρέφους στη ζωή, αφού αρχικά είχε ανακοινωθεί ο θάνατός του.

Στην έκθεση γίνεται λεπτομερής καταγραφή γεγονότων από τη στιγμή που το παιδί μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Όπως αναφέρεται, το βρέφος φαίνεται κατά τη στιγμή μεταφοράς του στο νοσοκομείο να ήταν αναίσθητο και να μην είχε σφυγμό.

Σημειώνεται ότι στο παιδί έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με τη συμμετοχή καρδιολόγου, αναισθησιολόγου, αλλά και παιδιάτρου χωρίς όμως να επανέλθει.

Η κατάστασή του φαίνεται να άλλαξε λίγο πριν μεταφερθεί στο νεκροτομείο, όταν εμφάνισε παλμό και καρδιακή λειτουργία.

Σημειώνεται, ότι το βρέφος, δεν έχει εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά αυτό πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω για δύο 24ωρα για να διαφανεί ότι όντως δεν υπάρχει εγκεφαλική λειτουργία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια