Το ΕΚΗ στο «δίκαιο αγώνα» των εργαζομένων παιδικών σταθμών

Κρήτη
Το ΕΚΗ στο «δίκαιο αγώνα» των εργαζομένων παιδικών σταθμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστοί παρέμειναν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ηράκλειο σήμερα, με τους εργαζόμενους να συγκεντρώνονται στη Λότζια για να διαμαρτυρηθούν.

Οι εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στους Παιδικούς Σταθμούς της Κρήτης συμμετείχαν στην 24ωρη κινητοποίηση που κήρυξε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δεν μπορούσε να λείπει από τη διαμαρτυρία και να μη βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των ΟΤΑ, οι οποίοι αντιδρούν στη ρύθμιση της κυβέρνησης που προβλέπει την ένταξη όλων των παιδιών από 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, χωρίς την εναλλακτική επιλογή από την οικογένεια.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των Εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και του ΕΚΗ, ο Δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός , τάθηκε υπέρ του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων, ενώ επισημάνθηκε κ το αίτημα της ΚΕΔΕ, να αποσυρθούν άρθρα από το Ν/Σ για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αφορούν στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται πως η αιφνιδιαστική και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, να συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο διάταξη με την οποία καθιερώνεται η ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε χιλιάδες οικογένειες, παιδιά και εργαζόμενους σε πετυχημένες δομές Δήμων, όπως είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση».

Κεντρική φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News