Ειδήσεις

Αυγουστάκης: Κρητικός έδωσε φαγητό και αγάπη σε παιδιά - vid

Ο Στάθης Αυγουστάκης ταξίδεψε στην Ουγκάντα της Αφρικής για να συμμετάσχει σε αποστολή της ΜΚΟ «Συμβολή».

Ο Στάθης Αυγουστάκης ταξίδεψε στην Ουγκάντα για να συμμετάσχει σε αποστολή της ΜΚΟ «Συμβολή». Έζησε με μικρά παιδιά, έπαιξε μαζί τους, φρόντισε για το φαγητό τους, τα σχολικά τους είδη και σήμερα μοιράζεται με την «Ανδριανή» μια εμπειρία ζωής.

Μαζί του ο Δαβίδ, από την Ουγκάντα, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για σπουδές στην Ανωτάτη Ιερατική σχολή και εξηγεί τα όνειρα του για το μέλλον. Αναλύει πώς ασπάστηκε το χριστιανισμό και ποιο μοναστήρι των Χανίων μεσολάβησε ώστε να έρθει στο Ηράκλειο και να θέσει στόχους στη ζωή του.

«Πρώτη φορά στην Αφρική ήταν μια απίστευτη εμπειρία που θέλω πολύ να το ξαναζήσω. Πήγαμε σε ένα τύπου camp όπου είχαμε διάφορες δραστηριότητες. Δίναμε φαγητό στα παιδιά, παίζαμε παιχνίδια κτλ. Ο στόχος της προσπάθειας ήταν να δώσουμε στιγμές ευτυχίας στα παιδιά για να χαρούν λιγάκι. Μας έσφιγγαν δυνατά και μας έδιναν αγάπη, χαρά, γέλιο…», κάπως έτσι περιγράφει ο Στάθης τις πρώτες εμπειρίες του από την τόσο κοντινή αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακρινή «μαύρη» ήπειρο.

Στην ερώτηση αναφορικά με το ποια γλώσσα επικοινωνούσαν με τα παιδιά ο Στάθης απαντά ότι «αυτό που ζεις είναι κάτι το μοναδικό. Ακόμα και μία γλώσσα να μη ξέρεις, επικοινωνείς με τη γλώσσα της αγάπης. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις αλλά ακούς τη φωνής τους και σε διαπερνά».

?

Ο Στάθης Αυγουστάκης ευτυχισμένος ανάμεσα σε χαρούμενα χαμόγελα παιδιών στην Ουγκάντα

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν απολύτως τίποτα αλλά είναι ευτυχισμένοι», λέει ο Στάθης Αυγουστάκης και δίνει ένα μήνυμα ζωής, προσφοράς και αλληλεγγύης σε όλους μας ώστε να επανεκτιμήσουμε καλύτερα τον τρόπο σκέψης μας και ενδεχομένως να τον θέσουμε σε άλλες, νέες βάσεις.

Ο Δαβίδ πάλι αντιμετωπίζει αυτό το ταξίδι από την πλευρά του ντόπιου, του ιθαγενούς που είναι αποδέκτης της βοήθειας και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους Κρητικούς που συμμετείχαν σ' αυτό το ταξίδι.

«Τα παιδιά στη χώρα μου μπορεί να έχουν μεσημεριανό αλλά όχι βραδινό», εξηγεί ο Δαβίδ και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο Στάθης και η Ευδοκία (σ.σ. η επικεφαλής της αποστολής στην Ουγκάντα) φρόντισαν για την κάλυψη βασικών αναγκών των παιδιών».

Πώς είναι όμως να αγαπάς έναν άνθρωπο που δεν έχεις ξανασυναντήσει ποτέ στη ζωή σου; Η απάντηση στην εξαιρετικά εύστοχη ερώτηση της Ανδριανής στο video που ακολουθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια