Είμαι Ακόμα Παιδί: All For LOVE

Κρήτη
Είμαι Ακόμα Παιδί: All For LOVE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια δράση γεμάτη αγάπη, διοργάνωσαν το εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα παιδί» από κοινού με το εθελοντικό σωματείο «Αλέα .. η ρίζα του καλού», την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο Talos Plaza με στόχο να δημιουργήσουν έναν κουμπαρά, που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε κάποιες εργασίες συντήρησης, με μεγάλο στόχο την αλλαγή των κουφωμάτων, στο Κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο Ηρακλείου.

Στη προσπάθειά τους αυτή, βρήκαν πολλούς συνοδοιπόρους όπως διαβάζουμε στην επιστολή επικοινωνίας που μας απέστειλα. Όσο για το στόχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «τώρα έχουμε μια καλή μαγιά. Και δε θα ησυχάσουμε αν δε επιτευχθεί ο σκοπός μας»

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«All for love ή love for all; Αυτό το ερώτημα μας απασχόλησε πολύ όσο σχεδιάζαμε τη δράση μας στο Talos Plaza, στις 14 Φλεβάρη, από κοινού με το εθελοντικό σωματείο «Αλέα .. η ρίζα του καλού». Μάλλον γιατί, ενδόμυχα δεν είχαμε αποφασίσει αν όλοι εμείς (κι όλοι εσείς στη συνέχεια) είχαμε ανάγκη να πάρουμε ή να δώσουμε αγάπη μέσα από αυτή τη δράση…

»Ωστόσο για ένα πράγμα ήμασταν σίγουροι: Ότι και να γινόταν, εκείνη η μέρα, θα' ταν γεμάτη αγάπη. Άδολη, αληθινή, αγνή αγάπη για τα παιδιά που μένουν τώρα στο Κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο. Και για τ' άλλα που κάποτε πέρασαν από κει κι εμείς ίσα που προλάβαμε μια καλησπέρα να ανταλλάξουμε μαζί τους. Ή που δε προλάβαμε.

»Αγάπη και για όσα παιδιά μια μέρα, αχ μια μέρα (δυστυχώς), θα βρεθούν εκεί….

»Ήταν πολλοί εκείνοι που μας ρώτησαν γιατί; Γιατί να μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία, αφού ούτε ο δικό σας, ούτε των .. Αλέα ο σκοπός είναι να διοργανώνεται δράσεις που εμπεριέχουν κι «εγχρήματες συναλλαγές»..

»Έχουν δίκιο! Κύριος σκοπός του σωματείου μας είναι η κοινωνικοποίηση και η εξωστρέφεια των παιδιών που ζουν στα Ορφανοτροφεία και τα Ιδρύματα. Η απόκτηση εκπαιδευτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που θα τους επιτρέψουν να «στέκονται» στη κοινωνία ισάξια με όλα τα υπόλοιπα παιδιά που η μοίρα στάθηκε καλύτερη απέναντί τους.

»Ωστόσο, δε μπορούμε να παραβλέπουμε τα «πρακτικά» κομμάτια της καθημερινότητάς τους που σαφώς και επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους. (Υποθέτω, έχετε ακούσει κι εσείς, αυτά που λέγονται σχετικά με το τι συμβαίνει στις ψυχές των ανθρώπων - και τι δείχνει για αυτές- που ζουν σε παραμελημένα σπίτια). Και βέβαια δε μπορούμε να αγνοούμε όλα όσα θέτουν την υγεία τους αλλά και την ασφάλεια τους σε κίνδυνο. Ήμασταν μάρτυρες της πτώσης μιας μαρμάρινης επιγραφής δίπλα κυριολεκτικά στα πόδια μας..

»Και κάπως έτσι, μόλις μας έγινε η πρόταση από το Talos plaza, τη Γωγώ Σωτηρίου συγκεκριμένα, να « πάρουμε» το χώρο του μια μέρα και να κάνουμε ότι «λαχταράει ψυχούλα σας, για τα παιδιά σας», πήραμε την απόφαση να βουτήξουμε στα βαθιά!

»Ευτυχώς έχουμε συμπαραστάτες που πιστεύουν στο σκοπό και την αλήθεια μας κι μείς τους ευχαριστούμε από καρδιάς…

»Πριν απ' όλους, η Ομάδα Βιβλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος", που ήρθε μαζί μας κι έφερε για να προσφέρει στο παζάρι μας και τις κατασκευές της.

»Η Έλενα Βολοσυράκη, δικηγόρος κι ο Αστρινός Διαμαντάκης ς λογιστής, ανέλαβαν αφιλοκερδώς και με όλη τους τη ψυχή να μας βοηθήσουν με τις υπηρεσίες. Η Νάνσυ Βιτσαξάκη έφτιαξε την αφίσα και μας την τύπωσαν οι Γραφικές Τέχνες και η Τυποκρέτα.

»Το Tangolab, ο Σταύρος Χερσονιωτάκης και η Εμμανουέλα Καρτσάκη, το ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ και η Σοφία Σπυροπούλου ανέλαβαν να μας μυήσουν στα μυστικά των λατίνικων χορών, tango, salsa, bachata και να μας γυμνάσουν χορεύοντας zumba. Οι Stella and Manos acoustic duet μας χάρισαν ένα δίωρο live και μας ταξίδεψαν με τις υπέροχες φωνές τους!

»H Κρίστημπελ, δασκάλα της χορευτικής ομάδας Λάτιν Αγίου Ιωάννη ανέλαβε να διοργανώσει ένα μασκέ party κι όλα τα .. «μαθητούδια» της έδωσαν το παρόν και στήριξαν το σκοπό μας μέσα κι από τη λαχειοφόρο αγορά μας!

»Η Αγγελική Ερωτοκριτάκη, δικηγόρος,  διενήργησε τη κλήρωση με ηλεκτρονικό τρόπο και διασφάλισε την ακεραιότητα και τη διαφάνεια.

»Ο Γιάννης Χρηστάκης εξασφάλισε… την ασφάλεια μας! Το "STUDIO K" φρόντισε για την ηχητική εγκατάσταση και ο Μανωλόπουλος έπαιξε μουσικές για εμάς και τους καλεσμένους μας!

»Το Flo cafe  και το Σιελ cafe φρόντισαν να δροσίσουν τους εθελοντές μας.

»Ξεχωριστές ευχαριστίες, στους ανθρώπους που στήριξαν τη λαχειοφόρο αγορά μας και το παζάρι μας, προσφέροντας προϊόντα κι υπηρεσίες: το ROUND TRAVEL, ο Αναστασάκης κοσμήματα, το  Kosta Mare Palace Resort & Spa, το RELAX 4 LIFE.. ΦΟΙΝΟΚΑΛΙΩΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, το Taste Academy, το Λόγω Διατροφής, τις Minoan lines, την Ειρήνη Τρυφίδη, τη Παπίτο Κλόουν, τον Οίκο Νυφικών-Βαπτιστικών - Foto Studio Ζωρζέτ, την Ελευθερία δημιουργίες, το Pastarella, το ΔΕΛΤΟΣ Χαρτοπωλείο, την Πετροεμπορική, την Electronet Πιτσουλάκης Ρομπογιαννάκης, το Euphoria Senses - Κέντρο Αισθητικής, το Bairaki KORSA drinks το Thalasso Candia Maris, greekbooks.gr.

»Και βέβαια, συγχωρέστε με μα δε μπορώ να μη το πω, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές μας που φρόντισαν ώστε όλα να' ναι έτσι όπως αρμόζει στο σκοπό μας. Ξεχωρίζω κι αναφέρω γιατί αξίζουν ιδιαίτερης τιμής, τις χρυσοχέρες Ελένη, Φαίη, Λίλιαν, Μαρία, Χριστίνα και την αεικίνητη Εύη, γνωστή κι ως το «πολυεργαλείο».

»Τελευταίο μα σημαντικό. Ένα από καρδιάς ευχαριστώ σε όλους όσους τίμησαν την εκδήλωσή μας με όποιο τρόπο. Αγοράζοντας λαχνούς, πουλώντας λαχνούς ή κάνοντας τα ψώνια τους από το παζάρι μας. Επικοινωνώντας τη δράση μας απ' όποιο πόστο. Είτε μέσα από το μικρόφωνό τους ή τα κείμενα τους είτε απλά κοινοποιώντας τη μέσα από τα social media.

»Και για να ξέρετε, το ποσό των 15.000€ που αφορά στη προσφορά που έχουμε για τις εργασίες συντήρησης στο Κέντρο προστασίας παιδιού σαφώς και δε καλύφθηκε. Πως θα γινόταν άλλωστε να καλυφθεί χωρίς έναν πραγματικά μεγάλο χορηγό που θα αναλάμβανε να καλύψει το κόστος… Ωστόσο, τώρα έχουμε μια καλή μαγιά. Και δε θα ησυχάσουμε αν δε επιτευχθεί ο σκοπός μας.

» Αν κι εσείς νιώθετε παιδί, αν θέλετε να προσφέρετε αγάπη, ελάτε μαζί μας!

Πως; Επικοινωνήστε μαζί μας μ' έναν από τους παρακάτω τρόπους:

site: www.eimaiakomapaidi.gr 

e-mail: [email protected]

facebook: www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr 

Ή μιλήστε με μια από της εθελόντριές μας:

Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)

Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπεύθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)

Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)

Εβίτα Περάκη: 6988348313 (Υπεύθυνη Ομάδας Χανίων)

Στέλλα Παπαδομανωλάκη : 6932619653 (Υπεύθυνη για τη Μονή Καλυβιανής)

Φαίη Χριστάκη, 6984669387 (Υπεύθυνη για το Κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο)

Μαίρη Καριωτάκη 6976630357 (copywriter - ΜΜΕ)

Είμαστε πάντα διαθέσιμοι!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News