Ειδήσεις

Νέο "αξιοθέατο" η ... σπηλιά 68 τ.μ. στο δρόμο!

"Εκτός από το γνωστό ιστορικό σπήλαιο, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και το θαλάσσιο σπήλαιό μας!" λένε οι κάτοικοι.

«Σας περιμένουμε και φέτος στο γραφικό παραδοσιακό χωριό της Μιλάτου, για μια αλησμόνητη Καθαρή Δευτέρα», έγραφε η επιστολή της κατοίκου της περιοχής Ελένης Λάμπρου, που απέστειλε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» συνοδευόμενη από εξαιρετικά εντυπωσιακή φωτογραφία, καθώς δείχνει πώς έχει "φαγωθεί" ο δρόμος από τη θάλασσα και παρ' όλα αυτά συνεχίζει να κυκλοφορείται χωρίς να φτιάχνεται!

Η επιστολή της κ. Λάμπρου, που τη δημοσιεύουμε αυτολεξεί, αναφέρει: «Εκτός από το γνωστό ιστορικό σπήλαιο, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και το θαλάσσιο σπήλαιό μας! Έχει επιφάνεια 68 τ.μ., μεγάλο βάθος και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της παραλίας Μιλάτου.

Η φουρτουνιασμένη θάλασσα της βόρειας ακτογραμμής "χτυπιέται" κάθε χειμώνα με την κακοτεχνία και την προχειρότητα της κατασκευής του παραλιακού δρόμου. Το αποτέλεσμα είναι, από το 2004 και σχεδόν κάθε χρόνο, η κατολίσθηση του δρόμου να προκαλεί μια τεραστίων διαστάσεων επικίνδυνη "λακκούβα".

Φέτος, ο δρόμος κατέρρευσε με την κακοκαιρία των Χριστουγέννων και επιδεινώθηκε τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα την καταβύθιση μεγάλου τμήματος του οδοστρώματος, που απειλεί διερχόμενους περαστικούς και αυτοκίνητα.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι υπηρεσίες καθυστερημένα και πρόχειρα επιδιόρθωναν τις ζημιές. Φέτος και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων, πληροφορηθήκαμε ότι δεν πρόκειται να επιδιορθωθεί, επειδή οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι η "λακκούβα" βρίσκεται κατά 42,83 τ.μ. μέσα στον αιγιαλό και κατά 25,44 τ.μ. μέσα στο δημοτικό δρόμο, με αποτέλεσμα να μην αναλαμβάνει καμιά υπηρεσία την ευθύνη.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο φιλόξενο χωριό της Μιλάτου, να απολαύσετε τα παραδοσιακά νηστίσιμα στις παραθαλάσσιες ταβέρνες και να θαυμάσετε το νέο μας αξιοθέατο! Και ίσως να συμπεράνετε αν για το χάλι που παρουσιάζει για χρόνια ο κεντρικός μας δρόμος φταίει η θάλασσα, η κακοδαιμονία των υπηρεσιών ή απλά... ο κακός μας ο καιρός!

Λάμπρου Ελένη, κάτοικος παραλίας Μιλάτου».

Η φωτογραφία από το σχετικό ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ ΤV

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV που αποκάλυψε το θέμα

Σχόλια