Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί- Διαμαρτυρία στη Λότζια

Κρήτη
Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί- Διαμαρτυρία στη Λότζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τη νέα νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη στο νηπιαγωγείο των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών, χωρίς όμως να προβλέπονται οι ανάλογες θέσεις και η υποδομή.

Μάλιστα για το λόγο αυτό εργαζόμενοι σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς συγκεντρώθηκαν στη Λότζια.

Έτσι κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη (20/2) οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λόγω κινητοποίησης της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων). Παράλληλα στις 10:00 το πρωί είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ηράκλειο: 400 παιδιά στα νηπιαγωγεία

«Δεν υφίσταται αυτό που λέει το Υπουργείο Παιδείας, αφενός κι αφετέρου δεν εξηγεί πως θα εξυπηρετηθούν οι οικογένειες τις περιόδους των διακοπών» σχολιάζει μιλώντας στο Ράδιο 98,4 η ΓΓ του συλλόγου εργαζομένων Ελένη Σπυριδάκη.

«Εκπλήσσομαι με τις θέσεις του Υπουργείου» απαντά κι ο πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο Ηρακλείου Γιώργος Βουρεξάκης, παραθέτοντας όχι μόνο τα στοιχεία αλλά και τις δυσκολίες του εγχειρήματος όταν δεν υπάρχουν και οι υποδομές για τη φιλοξενία των παιδιών στη δίχρονη προσχολική αγωγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο 400 είναι τα τετράχρονα που ήδη φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στο Ηράκλειο.

Δείτε το βίντεο

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News