Αισιόδοξα τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού (video)

Οικονομία
Αισιόδοξα τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρονιά ρεκόρ προβλέπεται το 2018 για το νησί μας, με τις προκρατήσεις να είναι αυξημένες κατά 30% σε σύγκριση με πέρυσι.

Από τις 23 Μαρτίου, αυξάνονται οι πτήσεις τσάρτερ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, με τον Αερολιμενάρχη να αναφέρεται και στην ραγδαία αύξηση του χειμερινού τουρισμού στο νησί μας, η οποία αναμένεται να διπλασιαστεί από το 2019.

Εντωμεταξύ, παρελθόν θα αποτελέσουν οι ασφυκτικές εικόνες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες στον περιβάλλοντα χώρο του Αεροδρομίου Ηρακλείου καθώς υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των 26 στρεμμάτων της πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Με τη υπογραφή σύμβασης για την παραχώρηση 26 στρεμμάτων ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης, βάζοντας τέλος στις εικόνες ταλαιπωρίας οδηγών πούλμαν, ακόμα και στην αρχή της τουριστικής σεζόν…

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ COMEBACK ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ηρακλείου, έργα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επέκταση του χώρου των αναχωρήσεων κατά 3.000 περίπου τ.μ., διαμόρφωση και ανακαίνιση χώρων.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, μέχρι τις 30 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες, ωστόσο μικρή καθυστέρηση θα υπάρξει στη δημιουργία καταστημάτων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News