Η Κρητικιά Α. Ψυχογιού έρχεται να μας μαγέψει με τη «Ρέντα»

Κρήτη
Η Κρητικιά Α. Ψυχογιού έρχεται να μας μαγέψει με τη «Ρέντα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η Άννα Ψυχογιού, μία γυναίκα με μαγική φωνή, που της αρέσει να ζει… παντού, ενώ τώρα κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Ρέντα». Αναμφισβήτητα, η επιτυχία της δεν οφείλεται στην… τύχη, αλλά στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά.

Η Άννα μιλά στο neakriti.gr για το πώς ξεκίνησε να τραγουδά, αν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της να γίνει τραγουδίστρια, γενικότερα πώς είναι η ζωή ενός καλλιτέχνη, αλλά και πώς είναι να ζει έξι μήνες στην Αθήνα και άλλους έξι στην Κρήτη, απ' όπου και κατάγεται.

Συνέντευξη στη Γιώτα Αρχοντάκη

«Εγώ σπούδασα θέατρο 3 χρόνια. Δεν ήξερα όμως από την αρχή πως ήθελα και μπορούσα να ασχοληθώ με το τραγούδι. Αυτό προέκυψε μέσα από τη σχολή» λέει μεταξύ άλλων η Άννα Ψυχογιού.

Πώς ξεκίνησε όμως να τραγουδά;

«Ξεκίνησα με ένα τραγούδι της Μοσχολιού στο 1ο έτος της σχολής. Μου το έδωσε ο δάσκαλος και κάπως έτσι ξεκίνησα να τραγουδάω. Στη συνέχεια, ζητούσαν και οι συμφοιτητές μου να λέω αυτό το τραγούδι. Κάπως έτσι μπήκε το "μικρόβιο" μέσα μου. Όσον αφορά στο θέατρο, με βοηθάει πολύ και σε πολλά πράγματα. Γίνεται τρόπος ζωής και χαίρομαι που ασχολήθηκα με την υποκριτική».

Την Άννα Ψυχογιού τη γνωρίσαμε από το τραγούδι «Έτσι μ ' αρέσει να ζω». Όπως μας λέει, για εκείνη είναι το «πρώτο της παιδί»: «Όταν άκουσα για πρώτη φορά τους στίχους, μου ταίριαζαν. Αυτό το τραγούδι έχει αισιοδοξία και δύναμη! Είναι ένα "παιδί" που έχει έρθει από τον Σπύρο Λιβέρη».

Πώς αρέσει όμως σ' εκείνη να ζει; «Παντού! Θα ήθελα να ζω και να ταξιδεύω σε πολλές χώρες, αρκεί να μπορώ να έχω τη μουσική μου. Δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς την τέχνη».

Η Άννα Ψυχογιού έχει «Ρέντα»

Η Άννα μιλά ενθουσιασμένη για τον πρώτο της δίσκο που τιτλοφορείται «Ρέντα» και περιέχει 6 τραγούδια, εκ των οποίων στα τρία έχει γράψει η ίδια τους στίχους.

«Δεν είπα πως θα κάτσω να γράψω στίχους για το δίσκο. Ήταν η ανάγκη μου να γράψω. Είχα γράψει κάποια τραγούδια όταν ήμουν μικρή, αλλά τίποτα παραπάνω. Για να βγει αυτός ο δίσκος πέρασα πολλές απογοητεύσεις και πιέστηκα. Όμως σημασία έχει η επιμονή για να βγει κάτι καλό».    

Το δίσκο συνυπογράφουν ο Παύλος Συνοδινός και η Βάγια Παπαποστόλου.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί ο νέος της δίσκος με τίτλο «Ρέντα» στο Σταυρό του Νότου, ενώ μετράμε αντίστροφα και για την εμφάνισή της στην Κρήτη τον Απρίλιο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News