Πανζουρλισμός στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι (photos)

Πολιτισμός
Πανζουρλισμός στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο χιλιάδες καρναβαλιστές σε δεκαοκτώ πολυάριθμες καρναβαλικές ομάδες δημιούργησαν ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, σήμερα το απόγευμα στην οδό Δημοκρατίας, όπου πραγματοποιήθηκε και αυτή τη φορά ένα άψογα οργανωμένο Ιεραπετρίτικο Καρναβάλι.

Ο καλός καιρός, οι εκατοντάδες χορηγοί, η συνεργασία του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας και της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΕΙΑ  του Δήμου Ιεράπετρας, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η οδός Δημοκρατίας και οι γύρω δρόμοι του εμπορικού κέντρου της Ιεράπετρας, πλημμύρισαν ντόπιους και ξένους επισκέπτες, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπέρασαν τις 15 χιλιάδες.

Κόσμος απ όλη την Κρήτη, την Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκε στην ηλιόλουστη Ιεράπετρα και χάρηκε μαζί με τους διοργανωτές και τους μεταμφιεσμένους το καλύτερο καρναβάλι που έχει διοργανωθεί ποτέ στη Νύμφη του νότιου Κρητικού Πελάγους.

Άψογος στην παρουσίασή του ο ταλαντούχος τραγουδιστής και παρουσιαστής Γιώργος Λιανός, ξεσήκωσε τον κόσμο με την ευρηματικότητά του και τις υπέροχες ατάκες του. Ευχαριστίες έδωσαν σε όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίες ο δήμαρχοςΙεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και τα μέλη του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Ευρηματικές μεταμφιέσεις, καλοφτιαγμένα άρματα, πολυάριθμες ομάδες καρναβαλιστών, κέφι και μεράκι ήταν τα στοιχεία της συνταγής της μεγάλης φετινής επιτυχίας του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν αυτή τη φορά οι ξυλοπόδαροι και οι Βραζιλιάνες χορεύτριες που δε σταμάτησαν ούτε ένα λεπτό να χορεύουν στο ρυθμό της σάμπα.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News