Mε Κόντε πέρασε από τα Περβόλια ο ΠΑΣ Γιάννινα

Αθλητισμός
Mε Κόντε πέρασε από τα Περβόλια ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το μεγάλο φαβορί για να φτάσει στη νίκη. Τελικά για να τα καταφέρει χρειάστηκε και πάλι να βρει τα αντίπαλα δίχτυα ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και για τρίτο συνεχόμενο ματς (με την ΑΕΛ και τον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα) πέτυχε δύο τέρματα στο τελικό 0-3 του ΠΑΣ Γιάννινα στα Περβόλια επί του ουραγού Πλατανιά.

Μάλιστα, έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα και έχει μπει δυναμικά στη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στην αφετηρία του δευτέρου ημιχρόνου όπου και ο Κόντε πέτυχε δύο τέρματα (47' και 51') είχε προηγηθεί ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετές καλές στιγμές εκατέρωθεν στο οποίο οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει. Είναι χαρακτηριστικό ότι αθροιστικά είχαν 12 τελικές επτά από τις οποίες στο τέρμα χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Κάτι που τελικά έκανε ο Κόντε και ουσιαστικά τελείωσε το ματς πριν ο Μπέριος κάνει το τελικό 3-0.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΣ παρέμεινε ζωντανός στη μάχη για την πέμπτη θέση της Super League Σουρωτή, ενώ ο Πλατανιάς βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Το βασικό στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου ήταν οι πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Η πρώτη από αυτές ήρθε μόλις στο τρίτο λεπτό όταν ο Κόντε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Τζημόπουλο να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Μιχαήλ έστρωσε και εκείνος με το κεφάλι στον Χαλκιαδάκη το σουτ το οποίου λίγο έξω από τη μικρή περιοχή "έγλειψε" στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Μετά από αυτή τη χαμένη του ΠΑΣ εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 5' ο Ενσικουλού έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά πέρασε δύο παίκτες, μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ του πήγε πάνω στον Βελλίδη που μπλόκαρε εύκολα. Στο 18' ο Βελλίδης ήταν αυτός που αρνήθηκε το 1-0 στον Ουντότζι με μία μεγάλη απόκρουση (μπορείτε να τη δείτε στη φωτογραφία λίγο πιο πάνω). Ο Νίλι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Ενσικουλού πανέξυπνα τροφοδότησε με το κεφάλι τον Ουντότζι που βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ τον νίκησε.

Ο ΠΑΣ ανέβασε πάλι την απόδοση του και είχε δοκάρι στο 33'. Ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά η άμυνα του Πλατανιά ξέχασε τον Μπετρά που πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κλιάιτς. Τρία λεπτά αργότερα μετά από μία αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στο γκολ όμως τα διαδοχικά σουτ από Πετρόπουλο, Πατράλη και Νίλι μέσα στη μεγάλη περιοχή κόντραραν όλα πάνω σε σώματα. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Νίλι το σουτ του οποίου ήταν άστοχο.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τον ΠΑΣ. Λάθος από τον Καρυπίδη ο Αποστολόπουλος μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά. Γύρισε στον Κόντε εκείνος όμως από πλεονεκτική θέση καθυστέρησε και απομάκρυναν οι αμυντικοί του Πλατανιά.

Ό,τι δεν έκαναν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές το έκανε ο Κόντε σε τέσσερα λεπτά. Στο 47' ο Χαλκιαδάκης έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Κόντε μέσα στην περιοχή και αριστερά. Ο Ισπανός έκανε με τη μία το σουτ η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Στάμου και κατέληξε στα δίχτυα του Κλιάιτς. Πριν προλάβει να συνέλθει ο Πλατανιάς ο επιθετικός του ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 51' και πάλι ο Χαλκιδάκης με ωραία πάσα βρήκε τον Κόντε, εκείνος έκανε το κοντρόλ και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Κλιάιτς για το 2-0!

Μάλιστα, η ομάδα του Πετράκη θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ στο 53' όταν το γυριστό του Μιχαήλ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Πλατανιά. Σε αυτή τη φάση μάλιστα είχαμε και τον τραυματισμό του Στάμου. Ο κεντρικός αμυντικός του Πλατανιά χτύπησε στον σε μία εναέρια μονομαχία και τελικά αποχώρησε από το γήπεδο με ασθενοφόρο για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ο Πλατανιάς μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 86' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιντάλ ο Μπέριος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έκανε το 3-0 για την ομάδα των Ιωαννίνων. Στην τελευταία καλή στιγμή του ματς ο Πλατανιάς έχασε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής όταν στο 89' ο Ενσικουλού βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη αλλά αστόχησε.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Νίλι (76' Στανισάβλιεβιτς), Στάμου (58' Ντουαλά), Καρυπίδης, Βάντερσον, Πατράλης, Πλιάτσικας, Μαλσά, Ενσικουλού, Ουντότζι (49' Κασάλιτσα), Πετρόπουλος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (76' Μπέριος), Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (71' Νικολιάς), Βιντάλ, Χαλκιαδάκης (58' Γιάκος), Μπετρά, Κόντε

Πηγή: sport24.gr

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News